Restaurant
Harald Berger til De Historiske
De Historiske har noen av landets beste hoteller og spisesteder som medlemmer, nå skal de styrke det mat- og drikkefaglige kvalitetsarbeidet ytterligere.
I generasjoner har De Historiske, gjennom sine medlemmer, ved bruk av tilgjengelige lokale råvarer og et tydelig vertskap, gitt turistene i Norge gode matopplevelser.
Norske lokale, regionale og nasjonale produktspesialiteter har konkurransekraft langt utenfor Norges grenser.
– Vi er et enormt eksotisk land – sett i et globalt turistmarked, derfor er våre kvaliteter en mangelvare i verden. De Historiske synliggjøre disse kvalitetene i alle sine matkonsepter ute på våre hoteller og spisesteder, sier Nils Henrik Geitle, adm. dir. i De Historiske.
Harald Berger er nå ansatt i en nyopprettet stilling som innkjøpsleder, for å styrke det mat-og drikkefaglige kvalitetsarbeidet.
Innenfor hotell - og restaurantbransjen er Harald Berger en kjent fagmann, erfaren kokk og sommelier, samt restauratør, som tidligere medeier av Bølgen & Moi konsernet, som han ledet som administrerende direktør de siste 12 årene.
Harald har også erfaring som sommelier og matfaglig rådgiver hos både Kulinarisk Akademi (2008-2010), og Gastronomisk Institutt (2006-2008), etter han var kjøkkensjef på ORO (2004-2006).
De Historiske vil fremover med Harald Berger i spissen tilby enda bedre løsninger for kategori forvaltning, forhandlinger, og leverandøroppfølging. Det vil også bli jobbet med å skape enda flere gode avtaler for direkte kategorier, samt optimalisere innkjøpsavtalene til leverandørene.
– For medlemmene i De Historiske betyr dette bedre bruk av avtaleverket, og utnytte det potensialet som ligger i vårt samarbeid med Nores. Våre medlemmer vil også få faglig støtte til konseptutvikling for å styrke vår posisjon som noe av det beste Norge har å by på – med vårt sterke fokus på lokale matopplevelser, sier Nils Henrik Geitle.
Andre prosjekter og erfaringer:
Det er verdt å merke seg at Harald Berger har hatt ulike prosjekter rundt i verden, fordelt på 12 land, som kokk og prosjektleder for det offisielle Norge, både på ambassader og på reiser for Det Kongelige Slott, med middager, fra 400 - 1200 gjester. I Norge har det vært alt fra World Cup Holmenkollen Skifestival i 2016-2018, med ansvar for alt av mat og drikkeservering i alle grener, og Oslo Pride i Spikersuppa og Raw Air Skiflyvning Vikersund. Harald har jobbet med oppstarten til The Bølgen & Moi Hotell i Kvinesdal, samt oppstarten til to flyplassrestauranter, på Flesland og Gardermoen, med Foodgarage by Bølgen & Moi. Ellers har han siste året vært med på forhandlingene til nye innkjøpsavtaler for Eik Servering.