Restaurant
Kokker hjelper til i kriser
World Central Kitchen (WCK) har til nå servert 350 millioner næringsrike måltider til mennesker i kriser over hele verden, for øyeblikket er de aktive i Ukraina og Gaza, hvor de bistår med å håndtere akutt matmangel.
Nå lanserer Bocuse d’Or Winners, Stiftelsen Norsk Gastronomi og Host City Trondheim en auksjon i forbindelse med Bocuse d’Or Europe. Midlene går uavkortet til arbeidet med å være først i frontlinjen ved krig og humanitære kriser, for å lage og servere fersk og næringsrik mat.
Europas beste kokker er samlet i Trondheim for Europafinalen i Bocuse d'Or, hvor trønderen Håvard Werkland er Norges kandidat. Under konkurransedagene 19. - 20. mars, blir Trondheim fylt opp med medaljevinnende kokker fra hele Europa.
– Bocuse d’Or Europe i Trondheim gir oss også en enestående mulighet til å rette oppmerksomheten mot de pågående krisene i verden. Kokker i hele verden støtter lidenskapelig World Central Kitchens arbeid, sier Bocuse-kokk Tom Victor Gausdal.
– Jeg oppfordrer alle, spesielt lokale og nasjonale bedrifter, til å delta i auksjonen og støtte arbeidet til WCK, legger han til.
Signerte kokkejakker auksjoneres bort
En Bocuse-kokkejakke signert av 20 internasjonale Bocusekokker, som er i Trondheim denne uken, samt vinnerjakken til Håvard Werkland fra Årets kokk i 2023 signert teamet, legges under auksjonshammeren. Pengene går uavkortet til WCK og deres viktige arbeid.
Stiftelsen Norsk Gastronomi og vertsby Host City Bocuse d’Or Europe, ved Trondheim kommune og Trøndelag fylkeskommune, samarbeider med Bocuse d’Or Winners om denne auksjonen. Auksjonen er digital og hvem som helst kan legge inn bud. Budrunden stenger 19. mars klokken 17.00.
Link til auksjonen
AUCTION AT BOCUSE DOR EUROPE 2024 (charityauctionstoday.com)
Det gis også mulighet til å donere direkte, uavhengig av om en vinner høyeste bud eller ikke, en mulighet initiativtakerne håper mange vil utnytte.
Om World Central Kitchen
Kokk José Andrés startet WCK i 2010, da Haiti ble rammet av jordskjelv. Ved å samarbeide med nødorganisasjoner på stedet og aktivere et nettverk av lokale kokker, restauranter, matbiler eller nødkjøkken, serverer WCK næringsrike måltider til overlevende av katastrofer