Hotell og restaurantbransjen forbereder seg på permitteringer. I Bergen har nå en hotellkjede permittert all 250 ansatte.

Redaksjonen
Publisert: 10. desember 2021 kl 09.45
Oppdatert: 10. desember 2021 kl 11.58

– Det begynte å sjå bra ut, men så drog dei teppet under oss. Alle offentlege etatar og store bedrifter avlyste, seier Kim Strøksen, hovudtillitsvald for tilsette på Hotel Augustin og Hordaheimen i Bergen, eigd av De bergenske, til Klassekampen.

På onsdag var han og de andre tillitsvalgte i møter med ledelsen. Rett etterpå ble permitteringsvarsel sendt ut. Det er tredje runden med permittering på han siden pandemien startet. De siste to årene har han vært permitert i cirka 52 uker.

Strøksen har jobbet i bransjen i ti år, og ber om tiltak. – Regjerina må komme med en kompensasjonsordning med aktivitetsplikt. No må vår bransje på nytt lida for at regjeringa skal visa handlekraft. Eg føler ikkje det er treffsikkert, sier han videre.

Daglig leder og eier Kjetil Smørås i De Bergenske sier til Klassekampen at avbestillingene renner inn, og at han var nødt til å dra i bremsen.  

– For dei næraste månadane tippar eg me har fått avbestillingar for 30 millionar. Me permitterer alle. Alle 250, seier Smørås.

Han mener det er behov for en særordning for hotell og restaurant næringa, som blir hardest rammet av tiltakene.

 

Saken fortsetter under annonsen