Annonse
Det nyopprettede flyselskapet Norse Atlantic Airways’ første fly, en Boeng 787-9 Dreamliner, ankommer Oslo lufthavn mandag Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Norse Atlantic Airways har fått flytillatelse

Luftfartstilsynet har gitt en operativ driftstillatelse til Norse Atlantic Airways. Selskapet satser på flygninger til USA fra våren neste år.

– Vi vil takke Luftfartstilsynet for en konstruktiv og profesjonell prosess. Vi er nå et viktig skritt nærmere lanseringen av komfortable flyginger mellom Europa og USA til konkurransedyktige priser våren 2022, sier konsernsjef Bjørn Tore Larsen i Norse i en pressemelding.

Godkjenningen, forkortet til AOC, gis av en nasjonal luftfartsmyndighet til en luftfartøyoperatør for å bruke fly til kommersielle formål.

– Vi har hatt en god og konstruktiv dialog med Norse gjennom hele prosessen med å utstede norsk AOC. Vi ønsker dem lykke til og ser fram til et fortsatt konstruktivt samarbeid fremover, sier luftfartsdirektør Lars E. de Lange Kobberstad.

I forrige uke mottok Norse sitt første fly av typen Boeing 787–9 Dreamliner.

Norse Atlantic Airways ble notert på Oslo Børs i april i år og har i tillegg til konsernsjef Larsen blant andre Norwegian-veteranene Bjørn Kjos og Bjørn Kise på eiersiden.

Annonse
Annonse
Annonse