Coronastøtte

Næringsministeren møter fredag NHO, Virke og LO for å høre hvordan de vurderer situasjonen nå og framover mot jul. Regjeringen innførte i går nye regionale tiltak og nasjonale anbefalinger for å begrense smittespredningen. Ivar Horneland Kristensen

Virke om nye støttetiltak: Bra, men på tide!

Publisert Sist oppdatert

- Vi er glade for å bli hørt, men det var også på tide. Den nasjonale kompensasjonsordningen må komme raskt på plass for å bøte på den skaden virksomhetene har blitt utsatt for, som er helt utenfor deres kontroll. Det er helt avgjørende at regjeringen nå lytter til Virke for å innrette ordningene slik at de faktisk hjelper, sier Ivar Horneland Kristensen i en pressemelding, administrerende direktør i Virke.

Samtidig etterlyser Virke ytterligere avklaringer.

- Vi forventer at regjeringen retter opp de feilene som vi har pekt på i den kommunale ordningen. Det hjelper ikke å drysse penger på en ordning som ikke er treffsikker. Lønnsstøtte er ikke svart ut, og dette må regjeringen følge opp snarest mulig. Lønnskostnadene er den største utgiften virksomhetene har, og første nyttårsdag må mange ansatte hentes tilbake. Har ikke virksomhetene råd til det, vil mange arbeidsplasser gå tapt, sier Kristensen.

Powered by Labrador CMS