Telemarklam drives av Kim og Bjørg T.Hopland

Årets Lokalmatgründer 2022 er kåret!

Publisert: 7. september 2022 kl 12.57
Oppdatert: 7. september 2022 kl 15.13

­Telemarklam drives av Kim og Bjørg T.Hopland. De kombinerer tradisjonsrikt sauehold i Vest-Telemark med fokus på et godt dyrehold og å utnytte fjellets beiteressursene på en best mulig måte. De har sammen med 11 andre bønder i skapt en attraktiv merkevare for kvalitetskjøtt av sau og lam.

For som Bjørg T. Hopland sier:

– Vi har stått på konseptet vårt fra start og selger det vi tror på - friske, sunne dyr rett fra ren natur.

Juryleder Hilde Charlotte Solheim har en rekke styreverv i norsk reiseliv og har fulgt utviklingen på lokalmat- og reiselivsfeltet på nært hold i over 15 år. Hun mener Telemarklam er en meget god representant båd for å utnytte rene og naturlig beiteressurser i Norge og for den gode forretningsdriften som er nødvendig for å lykkes som lokalmatprodusent.

– Telemarkslam har løftet en tradisjonsrik kategori i norsk landbruk ved å fokusere på å utvikle en solid og spennende merkevare og jobbe smart i nettverk.

For Bjørg og Kim er det viktig å skape arbeidsplasser for begge på gården og bidra til næringsutvikling i lokalsamfunnet sitt Fyresdal. På den måte håper de å gi sitt bidrag til å bremse fraflyttingen og gjøre livet som sauebonde litt hyggeligere.

Prisen Årets Lokalmatgründer er blitt delt ut siden 2015. Konkurransen har vurdert nærmere 250 kandidater og har valgt ut finalister som tusenvis av forbrukere har fått kunne stemme fram gjennom årene. Fokus er på entrepenørskapet og nyskapningen som gründerbedriften representerer.

Annonse

Ledige stillinger – reiseliv