Annonse

25 åpne alpinanlegg i landet - skisesongen igang for fullt på skeikampen

- Etter uker med kuldegrader kan vi endelig konstatere at en lang rekke alpinanlegg over hele landet nå kan tilby åpne heiser og bakker til helgen, sier Camilla Sylling Clausen, generalsekretær i Alpinanleggenes Landsforening (ALF).
Med sine 210 medlemmer representerer foreningen 95% av alpinbransjen i Norge.

Det kjøres snøkanoner, merkes og preppes døgnet rundt, og mange av anleggene som åpnet forrige helg kommer denne helgen med enda bredere tilbud, flere bakker og heiser åpne.

Norges fire største anlegg med Trysil i spissen, Hemsedal, Hafjell og Kvitfjell, åpner, i tillegg til kjente store anlegg som Geilo, Norefjell og Oslo Vinterpark.

- Som de fleste har fått med seg, har vi hittil ikke fått så mye hjelp fra himmelen, men alpinbransjen i dag er godt rustet med stor kapasitet på snøproduksjon. Så lenge vi har kulda, er vi godt igang med å legge tilrette for gode forhold.

- Sesongstarten i år er ikke uvanlig sen, men heller ikke av de tidligste. I fjor åpnet noen anlegg to uker tidligere, men fjorårets sesong var også spesielt god med tidlig snøfall og kulde, sier Clausen.

- Vi holder et øye med gradestokken og gleder oss over at det ser ut som om kuldeperioden skal holde en god stund fremover, selv om det blir innslag av mildvær noen steder. Vanligvis er 5-10 dager nok for å få laget en fin såle med kunstsnø, for de anleggene som har god snøproduksjon. Får vi snøfall i tillegg, er det naturligvis veldig bra for å holde forholdene best mulig. Og så er det jo så mye hyggeligere at det er hvitt rundt oss og ikke bare i bakken. Det er lenge siden alpinbransjen måtte vente på snøen for å åpne, men vi ønsker oss selvsagt snø til jul vi også, sier Clausen.

Skisesongen er i gang for fullt på Skeikampen

Thon Hotel Skeikampen og Skeikampen Alpinsenter gleder seg over snøfallet. Det er nå totalt 55 kilometer med langrennsløyper, tre heiser og fem nedfarter åpne i alpinbakken.

– Vi er kjempefornøyd med snøfallet som er kommet på Skeikampen, og ønsker alle velkommen til å gå langrenn og stå alpint her. Skeikampen har fantastiske skiløyper og har et av Norges beste langrennstilbud. Vi har nå 15 kilometer med klassiske løyper og 40 kilometer for skøyting. Alpinbakken har fem nedfarter og tre heiser som er åpne. Det er kjempefine forhold i bakken og vi kommer til å åpne flere nedfarter fortløpende, sier driftssjef Rune Slåsletten ved Thon Skeikampen Resort.

– Til helgen venter vi mer snø og regner med å ha 40 kilometer med oppkjørte langrennsløyper for klassisk og 50 kilometer for skøyting, forteller Slåsletten videre.

Like ved skiløypene og skibakkene ligger Thon Hotel Skeikampen. Hotelldirektør Lars S. Pettersen er glad for at vinteren er kommet:

– Vi tilbyr både hotellrom og leiligheter og er glade for at gjestene våre nå kan spenne på seg skiene rett utenfor hotellet. I høst har vi solgt spapakker og hatt mange julebordsgjester. Men nå som snøen er kommet for fullt, gleder vi oss over at skituristene strømmer inn hotelldørene, sier Pettersen

Fullstendig oversikt over åpne alpinanlegg med åpningstider, løypekart, og heiser her: https://www.fnugg.no/anleggstype/her-kan-du-kjore-pa-ski-i-helgen/

Bilde: Geiloheisen. Foto: VisitNorway

 

Annonse
Annonse
Annonse