Annonse

68 % mot seteloven

I en meningsmåling utført av flysøksiden for billige flyreiser Skyscanner.no  ble over 500 brukere spurt om hva de synes om den nye ’seteloven’. Bare 33% sa at de ikke ville bli fornærmet om de ble spurt om å flytte seg hvis de satt ved siden av et barn som reiser alene.

Air France og British Airways har mottatt sterk kritikk siden de nylig innførte en ‘setelov’ som sier at barn som reiser alene ikke bør sitte ved siden av voksne de ikke kjenner. En britisk forretningsmann saksøkte BA – han beskyldte flyselskapet for å behandle alle mannlige passasjerer som ‘mulige barnemishandlere’ etter at han ble bedt om å flytte seg da han satt ved siden av en 12 år gammel gutt. Som følge av dette har BA nå forandret sin nye ‘setelov’ og i stedet opprettet en egen sone for barn som reiser alene. Denne sonen er i nærheten av byssa, der flyvertinnene holder til, og sørger for at de titusener av barn mellom 5 – 7 år som flyr med BA hvert år reiser trygt og sikkert. Denne forandringen i ‘seteloven’ betyr også at ingen av BAs passasjerer blir diskriminert.

I Skyscanners meningsmåling ble brukere spurt om de ville bli fornærmet om de ble bedt om å flytte seg hvis de satt ved siden av et barn som reiser alene. Mer enn to tredjedeler sa ja, og var imot den nye ’seteloven’.

Flertallet (86%) av de som deltok i meningsmålingen synes det var helt greit at deres barn som reiser alene på fly sitter ved siden av voksne de ikke kjenner. Av disse sa 40% at de ville faktisk foretrekke at en voksen satt ved siden av deres barn skulle deres sønn eller datter trenge hjelp i et nødstilfelle. Bare 14% av foreldrene som deltok i meningsmålingen likte loven – men hele 28% av foreldrene innrømmet at de ville foretrekke at deres barn satt ved siden av en kvinne i stedet for ved siden av en mann.

Regler om seteplassering når det gjelder barn som flyr alene varierer fra flyselskap til flyselskap og er et ømtålig tema.

Kristin Andersson, Skyscanners Scandinavian Country Manager, kommenterer:

“Dette er en vanskelig situasjon for flyselskap verden over, fordi det eneste de vil oppnå er det å beskytte barn som reiser alene; de tar absolutt ikke sikte på å fornærme passasjerer. Men foreløbig har både SAS og Norwegian valgt å ikke følge i Air France og British Airways sine fotspor ved ta i bruk denne nye ‘seteloven’.”

Kilde: Skyscanner

Annonse
Annonse
Annonse