Foto
Jon Olav Nesvold / NTB

6 tips til deg som vil spare penger på reiser med kredittkort

av: Compary AB
Publisert: 10. november 2021 kl 15.34
Oppdatert: 22. april 2022 kl 08.51

Elsker du å reise? Skulle du ønske at du kunne reise oftere? Med et godt kredittkort for reiser behøver ikke utenlandsturene å koste en formue. Det kan hjelpe deg med å spare penger både før reisen starter og mens den pågår. Pengene som blir til overs? Dem kan du bruke på den neste turen

1. Bruk poeng på flybilletter og hotell

Du kan tjene bonuspoeng med flere norske kredittkort. De beste kortene lar deg tjene poeng på alt du betaler med dem. Når du har samlet nok poeng, kan du veksle dem inn i flybilletter, leiebiler eller hotellovernattinger. Kredittkortet fra Bank Norwegian er et slikt kort. Hver gang du betaler med det, får du såkalte CashPoints. Når du har samlet nok poeng, kan du bruke dem til å kjøpe flybilletter og andre reiseprodukter fra flyselskapet Norwegian. Med Trumf Visa tjener du Trumf på nesten alt du betaler for med kortet. Du kan enten ta ut Trumfbonusen som rene penger eller overføre dem til SAS Eurobonus eller Nordic Choice Club.

2. Skaff deg kredittkort som inkluderer rabatter

Mange av de beste kredittkortene i Norge gir deg rabatter når du betaler med dem. Mange av rabattene gjelder reiseprodukter som flybilletter, overnatting, restaurantbesøk og leiebiler. Det er ikke umulig å spare mange tusen kroner på en chartertur til Syden eller en langweekend i New York med disse rabattene. I tillegg kan du få rabatter på utenlandsshopping. Alt fra nye klær til solkremer kan bli opptil 30 % billigere.

3. Cashback – Penger tilbake

Visste du at du kan få tilbake penger når du handler med kredittkort? Ordningen kalles Cashback og er en fordel du får med mange av de beste norske kortene. Slike kort gjør det mulig å spare penger på alt fra reisekostnadene til varene du kjøper i løpet av turen.

4. Sjekk valutapåslaget

Når du bruker et norsk kredittkort i utlandet, må beløpene du handler for veksles fra norske kroner til valutaen i landet du besøker. Dette koster penger uansett hvilket kort du bruker. Denne vekslingskostnaden kalles ofte for valutapåslag. Den gode nyheten er at valutapåslaget varierer mellom de forskjellige kortene, fra 1,75 % til 2,25 % av beløpet. Selv om prosentsatsene er små, kan forskjellene bli merkbare hvis forbruket er høyt. Forestill deg at du handler for 30.000 kroner på en utenlandstur. Du sparer nesten 200 kroner på å velge et kort med det laveste påslaget sammenlignet med det høyeste.

5. Unngå kort med uttaksgebyr

Å ta ut penger i minibank med kredittkort kan koste mer enn det smaker. Mange kredittkorttilbydere legger på et gebyr hver gang du tar ut kontanter med kortene deres. Merk deg at vi skriver mange og ikke alle. Det finnes flere kort som ikke har dette gebyret. Også her varierer praksisen. Med noen kort slipper du gebyr på pengeuttak i utlandet. Med andre, slipper du ekstrakostnaden helt og holdent. Finn et kort uten uttaksgebyr. Det kan spare deg for mange penger i det lange løp.

6. Gratis reiseforsikring

Du bør alltid ha en god reiseforsikring når du reiser. Velger du riktig kredittkort, får du med gratis reise- og avbestillingsforsikring på kjøpet. Disse forsikringene gir ikke like god dekning som dem du betaler for. Kredittkortforsikringene omfatter ikke reiser mellom hjem og jobb, for eksempel. På typiske fritidsreiser derimot, som storbyhelger og Sydenturer, er de på høyde med betal-variantene. I tillegg har flere tilbydere av kredittkort inkludert gratis egenandelsforsikring for leiebil med kortene sine. De fleste er like gode eller bedre enn dem du kjøper av bilutleieselskapet. Finn det rette kortet De seks punktene over kan hjelpe deg med å spare mange tusen kroner i året på reisene dine. Dessverre finnes det ikke ett kort som lar deg sette alle sparemetodene ut i livet. Derfor bør du tenke igjennom hva du bruker penger på når du reiser. Legger du igjen mest penger på flybilletter, annen transport og overnatting? Da bør du finne kort som hjelper deg med å spare så mye som mulig på dette. Kort som gir bonuspoeng du kan betale flyreiser og hotellrom med, hører hjemme her, for eksempel. Er shopping i utlandet viktig? Da er det kort som gir deg rabatter eller cashback på varehandel du først og fremst bør vurdere. Den beste metoden for å finne supre reisekredittkort er å sammenligne flere kort. Da kan du måle kortenes fordeler og ulemper opp mot hverandre. Bruker du litt tid på dette er sjansen stor for at du finner et kort som gjør at du kan reise litt oftere, takket være pengene du sparer

Ledige stillinger – reiseliv