5 tips til hvordan du reiser på budsjett

av: nilsws@me.com
Publisert: 25. februar 2022 kl 15.35
Oppdatert: 3. mars 2022 kl 14.49

Stadig flere velger å planlegge ferien i god tid før avreise. Ved å planlegge i god tid slipper du å bestille dyre pakkereiser. Du kan spare mye på å bestille flybilletter og overnatting selv. Mange velger i den forbindelse å opprette en sparekonto med midler som kan brukes til ferie.

Det kan være lurt å begynne planleggingen av årets ferie tidlig. Med god planlegging får du mer ut av ferien. Du kan da unne deg litt luksus som du gjerne ikke har anledning til i hverdagen. Ved å følge noen enkle tips kan du få en rimeligere ferie. Her deler Zensum fem smarte tips til hvordan du kan reise på budsjett.

1. Sett av penger til sparing i god tid

Du kan spare på å reise på ferie utenom høysesongen, som vanligvis er om sommeren. I mange tilfeller kan det være lurt å reise på ferie i vinterhalvåret. Dette gjelder spesielt om du har planer om å reise til varmere strøk.

Det er som regel kostnaden som avgjør hvor du kan tilbringe ferien. Det anbefales derfor å spare til årets ferie. Du bør sette av penger til sparing i god tid. Da får du bedre kontroll over hvor mye du kan bruke på årets ferie.

2. Lag et oversiktlig feriebudsjett

Det er viktig å sette av penger til både reise og opphold. Du bør vurdere hvor mye du trenger til utgiftsposter som overnatting og måltider. Allerede før avreise bør du undersøke hvor mye det koster med mat, drikke, aktiviteter, transport og lignende.

Når du skal lage et feriebudsjett kan du ta utgangspunkt i de midlene som kan brukes på ferie. Deretter fører du hver enkel kostnad ned i budsjettet. Dette kan være kostnader til fly, overnatting, aktiviteter mat, drikke og lignende.

3. Finn en feriedestinasjon som passer

Du kan spare mye på å velge en rimelig feriedestinasjon. I stedet for å bestille en tradisjonell pakkereise til full pris, bør du vurdere restplasser. De fleste aktører som tilbyr pakkereiser tilbyr også restplasser til reduserte priser.

Mange velger å bestille fly og opphold selv. Dette gjør du enkelt ved å finne flybilletter og hotellovernatting som du har råd til. Det er ikke alltid all inclusive er det beste alternativet. Du kan spare på å innta feriens måltider på lokale spisesteder. 

4. Sørg for å ha nok lommepenger

Før avreise bør du sørge for at du har nok lommepenger til oppholdet. Du bør blant annet ha midler nok til lokal transport, måltider, aktiviteter, shopping og lignende. For å sikre at du har kontroll over forbruket, bør du ta utgangspunkt i et budsjett.

Ved å sette opp et lite budsjett over hvor mye du kan bruke hver dag i ferien, oppnår du bedre kontroll. Det blir da enklere å planlegge feriens aktiviteter. Det er ikke alltid nødvendig å velge dyre alternativer.

5. Planlegg aktiviteter på forhånd

Du kan begynne med planleggingen av ferieaktiviteter allerede før avreise. De fleste destinasjoner byr på en oversiktlig turistinformasjon på nett. Det kan legges til rette for at du får oppleve flere ting i ferien uten at det blir for dyrt.

Mange velger å leie bil i løpet av ferien. En leiebil er et praktisk valg for deg som ønsker å se mer av feriedestinasjonen. Det er imidlertid ikke alltid nødvendig å leie bil i ferien. Både buss og sykkel er et gode alternativer for deg som ferierer.