Annonse

Britannia satser stort på kunst

Britannia Hotel og Trondheim kunstmuseum har inngått en unik og historisk samarbeidsavtale som gjør Britannia til et levende utstillingslokale i de fire neste årene. Alle korridorer og publikumsarealer får gjennom denne avtalen grafikk og malerier i verdensklasse på veggene.

Ifølge direktør Johan Börjesson ved Trondheim kunstmuseum, vil det være grafikk fra Heblergaven som blir hovedsporet, når man skal velge ut de første kunstverkene som skal henges opp på Britannia. Samlingen som Herman Hebler skjenket til Trondheim kunstmuseum inneholder ca 1600 verker fra mange av verdens fremste grafikere.

- Heblergaven omfatter flere hundre verker av norsk og utenlandsk grafikk, av noen av verdens fremste grafiske kunstnere. Dette er verker av internasjonal høy klasse, som representerer Trondheim kunstmuseum godt, og som føyer seg fint inn i Britannias ambisjon om å tilby det beste i alt. Jeg tror at disse verkene vil fungere svært bra i korridorene og publikumsarealene på det renoverte, fantastiske hotellbygget fra 1897, sier direktør Johan Börjesson.

Hotelldirektør Mikael Forselius er både stolt og forventningsfull til at Britannia Hotel nå blir ett av byens store utstillingslokaler for flott kunst. Hotellet har sterke tradisjoner når det gjelder kunst og utsmykning, og i tillegg til det som allerede er kjøpt inn som faste kunstinstallasjoner, synes han det er svært hyggelig å «invitere» gjester og publikum til å oppleve en av Norges aller største grafikkutstillinger, samtidig som de er på besøk på hotellet. I samarbeidsavtalen med Trondheim kunstmuseum åpnes det også opp for utlån av malerier.

- Britannia, slik det nå gjenoppstår, er ikke bare Trondheims stolthet. Det skriver seg inn i en internasjonal sammenheng av hoteller med svært høyt ambisjonsnivå. Vi ser på ønsket om samarbeid med Trondheim kunstmuseum som en speiling av dette. Det er et unikt samarbeidsprosjekt, som vi er veldig glade for, tilføyer Börjesson.

Annonse
Annonse
Annonse