Annonse

Bygger verdens største cruise-seilskip


Star Clippers
er igang med å bygge et nytt cruise-seilskip. Svenske Mikael Krafft, bosatt i Monaco, leder rederiet, som idag har tre seilskip. De har cruise i Middelhavet vår, sommer og høst, og i Karibien på vinteren. Nytt for kommende vintersesong 2016/2017 er cruise til Asia.

Mikael Krafft forteller at han bygger et fjerde skip, til sin flåte av elegante fullriggere. Det nye skipet blir selskapets første nyanskaffelse siden "Royal Clipper" fra juli 2000. Det nye fartøyet blir Star Clippers’ største og mest ambisiøse prosjekt og skal lanseres høsten 2017. Skipet får plass til 300 passasjerer.

– Vi har allerede bygget det femmastede skipet "Royal Clipper", som i høy grad er inspirert av skipet "Preussen". Denne gangen ønsker vi å bygge et skip inspirert av "France II", som er en ambisjon jeg har hatt lenge. Riggen vil bli identisk med den på "France II", og dimensjonene vil også ligne. Samtidig legger vi til nye komponenter som vil gjøre skipet til det vakreste aktive passasjer-seilskip,”forklarer Mikael Krafft.

Det nye skipet får tre svømmebassenger utendørs, plattform til vannsport og kahytter i ulike klasser, hvorav 34 får balkong. Restauranten er plassert i et solfylt atrium, hvor gjestene kan spise når de ønsker.

Gunnhild Bjørnsti

Annonse
Annonse
Annonse