Annonse

Christian andré pettersen klar for bocuse d'or i lyon

Tirsdag 29. januar skal Norges Bocuse d’Or-kandidat Christian André Pettersen i ilden i Lyon. I Europafinalen i Torino i juni, gikk han, commis Håvard André Josdal Østebø og coach Gunnar Hvarnes helt til topps, og også denne gangen sikter Team Norway seg mot en pallplass.

Bocuse d’Or er verdens vanskelige og mest prestisjefylt kokkekonkurranse. Verdensfinalen i Lyon arrangeres 29. og 30. januar, og ialt kjemper 24 kokker om den gjeve Bocuse d’Or-tittelen.

- For å komme på pallen må alt stemme på konkurransedagen. Christian André er en dyktig, dedikert og erfaren konkurransekokk, som har alle forutsetninger for å nå målet sitt, sier coach Gunnar Hvarnes. - I hele høst har vi jobbet oss frem til de beste råvarekombinasjonene, smakene og følelsene, og nå gleder vi oss til å vise resultatet.

Denne uken befinner Christian André Pettersen, commis Håvard André Josdal Østebø og coach Gunnar Hvarnes seg på høydetrening hos den tidligere Bocuse-vinneren Regis Marcon i alpelandsbyen Saint-Bonnet-le-Froid, for å gjøre den siste finpussen før verdensfinalen Bocuse d’Or.

Hyller de franske stjernekokkene

Årets konkurransemeny er en hyllest til det franske kjøkkenet. Kalvecarré fra fransk kalv blir hovedråvaren til fatretten. Denne skal serveres hel, eller i to deler, med en eller flere av følgende deler av kalven: brissel, nyrer, lever eller skank. Tallerkenretten skal være en chartreuse med skjell og grønnsaker. Denne retten ble valgt som en hyllest til Joël Robuchon, en av Frankrikes største kokker, som gjennom sin karriere har hatt flest Michelin-stjerner i verden.

Med årets oppgave ønsker den internasjonale organisasjonskomiteen å utfordre de 24 finalistene til å presentere en klassisk rett på en moderne måte, men samtidig ivareta Paul Bocuses ånd.

Bocuse d'Or ble etablert i 1987 av mesterkokken Paul Bocuse, og har siden utviklet seg til å bli en global konkurranse i kokkekunst. Deltakelse i Lyon endrer en mesterkokks karriere, og en pallplass er en utrolig prestasjon. Norges 13 Bocuse-kokker har tilsammen vunnet fem gull, tre sølv og to bronse i de 14 (av totalt 16) verdensfinalene de har deltatt i siden 1987. Frankrike og Norge har per i dag like mange medaljer.

 

Annonse
Annonse
Annonse