Annonse
Foto: Bocuse d'Or

Christian andré pettersen tok gull i bocuse d'or europe

Norges kandidat, Christian André Pettersen, tok gull under Bocuse d’Or Europe i Tallinn fredag, og er dermed videre til verdensfinalen i Lyon i juni 2021.

Bocuse d’Or er verdens mest prestisjefylte konkurranse i kokkekunst. 16 deltagere konkurrerte om ti plasser i verdensfinalen i Bocuse d’Or 2021 i Lyon. Følgende land har nå kvalifisert seg: Norge, Danmark, Sverige, Island, Finland, Frankrike, Estland, Sveits, Ungarn, Italia.

Det er syvende gang Bocuse d’Or Europe arrangeres, og Norge har stått på pallen hver gang.

Team Norway består av kandidat Christian André Pettersen, commis Even Strandbråten Sørum, coach Gunnar Hvarnes og president Tom Victor Gausdal.

Dette er annen gang Christian André Pettersen deltar i Bocuse d’Or-konkurransen, sist tok han gull i Europafinalen i Torino 2018 og bronse i Lyon 2019.

Coach Gunnar Hvarnes har selv deltatt i verdensfinalen i Bocuse d’Or, hvor han i 2011 tok bronse. Hvarnes var også coach for Christopher W. Davidsen da han tok sølv i både Europafinalen i 2016 og verdensfinalen i Lyon 2017, og for Christian André Pettersen da han tok gull i Europafinalen 2018 og bronse i verdensfinalen 2019. Gunnar er den kokken i Norge som har flest konkurranser på CV-en.

Tom Victor Gausdal er president for teamet, og har også vært en av konkurransens 16 smaksdommere. Gausdal tok selv sølvmedalje i verdensfinalen i 2005, kun slått av Frankrike med et poeng.

Følgende priser ble delt ut under Bocuse d’Or Europe i Tallin:

Gull: Norge

Sølv: Danmark

Bronse: Sverige

Beste tallerkenrett: Island

Beste fatrett: Frankrike

Beste commis: Anni Peräkyla, Finland.

Annonse
Annonse
Annonse