Annonse
FOTO: CF-Wesenberg@kolonihaven.no #cfwesenberg

Crab a riesling på oslofjorden

For 7. år på rad ble Crab a Riesling i Oslo arrangert av Tysk Vininformasjon, for hotel og restaurantbransjen. Arrangementet, fokuserer på en av Norges og en av Tysklands aller beste råvarer; taskekrabbe og Riesling, som sammen blir en fantastisk mat og vinkombinasjon. Arrangementet har blitt et av årets store bransje-høydepunkter.

Båten Helena seilte ut på Oslofjorden fra Rådhusbryggen klokken 13:00, søndag 11. august. Til tross for tungt regnvær på formiddagen, møtte 164 personer opp på bryggen, fordelt på sommelierer, kokker, servitører, bartendere, journalister og importører, for å nyte tysk riesling og krabbe. Årets hedersgjest var Carola Keller fra Deutsche Weininstitut i Bodenheim, Rheinhessen.

Ombord på båten stilte 16 vinimportører med utvalgte rieslinger inne i salongen og på øvre dekk. Gjestene fikk mulighet til å smake 60 forskjellige tyske rieslinger fra Tysklands beste vinregioner.

Også dette året var den velrennomerte kokken og restauranteieren Ole Jonny Eikefjord med og ordnet med krabbebuffet for alle gjestene.

Av tradisjon skulle årets beste riesling til krabbe kåres. Hver importør stilte med en riesling hver i blindsmakingskonkurransen om beste match til krabbe. Gjestene ombord fikk levere en stemme hver og samtidig være med i trekningen av en tur til Tyskland i 2020, for å lære mer om tysk vin. Dagens beste riesling ble Nik Weis, St. Urbans-Hof Wiltinger Alte Reben 2018 fra Mosel. Peter Dørstad som var tilstede og representerte Dørstad Grapes, fikk motta premien, en ”live size” krabbe i sølv.  Hedersgjesten, Carola Keller, fikk trekke en heldig vinner blant alle som stemte på vinneren. Viktor Andersson fra Arakataka ble den heldige vinneren. Annenplass i blindsmakingen gikk til Weingut Peter Jacob Kühn Hallgarten Hendelberg Riesling Trocken 2017 fra Rheingau og tredjeplass gikk til Weingut Georg Müller Hattenheimer Hassel Riesling Kabinett Grosse Lage 2014 fra Rheingau.

Årlig arrangement Crab a Riesling i Oslo har etter 7 år blitt litt av en tradisjon. Tysk vininformasjon kan love at arrangementet kommer tilbake til Oslo også i 2020. Neste søndag, 18 august er det duket for Crab a Riesling i Trondheim.

 

Annonse
Annonse
Annonse