Annonse

Dfds vil oppgradere gourmetrestauranter til skyhøyt nordisk nivå


DFDS
, som daglig seiler mellom Oslo og København, har planer om å oppgradere sin gourmetrestaurant Marco Polo til et skyhøyt nordisk nivå, og får hjelp av den kjente danske kokken Søren Westh. Westh har erfaring fra både Noma og den legendariske restauranten elBulli i Barcelona.

Etter flere år med stadig kvalitetsheving av maten ombord på de to cruiseskipene, Pearl Seaways og Crown Seaways, mener Kevin Thyge Helsinghof, Global Sales Director i DFDS, at det er helt naturlig å nå legge listen et par hakk høyere.

– Vi er stolte over maten vi serverer allerede i dag, og vi har over lengre tid drømt om å løfte nivået til et topp nordisk nivå. Derfor bygger vi nå ut et helt nytt kjøkken til Marco Polo, og utvikler en helt ny meny, som skal kunne konkurrere med de aller beste, sier Helsinghof.

Marco Polo har ansatt den tidligere NOMA-kokken Søren Westh som konsulent, for å hjelpe dem på vei mot stjernene, og inn i den kulinariske toppligaen. De har også ansatt Christian Mortensen som kjøkkensjef. Han har erfaring fra blant annet The Paul i Tivoli og restauranten Kul i København.

Westh er helt klar over at ambisjonene er svært høye, men dermed også at de er en spennende utfordring.

– Det er klart det er en utrolig spennende oppgave å gyve løs på. Omgivelsene ombord er utfordrende – det er jo tross alt på vann! I tillegg er det to restauranter på to ulike båter. Det er 14 personer på kjøkkenet som jobber i to uker om gangen – det betyr igjen at teamene på kjøkkenet vil variere fra uke til uke, og fra båt til båt. For en kjøkkensjef er dette noe helt annerledes enn hva jeg er vant til fra tidligere med tanke på opplæringen i forkant, utviklingen underveis og ikke minst selve matlagingen, sier Søren Westh.

Annonse
Annonse
Annonse