Annonse
BEIJING, 16/10/2018: Kong Harald og Dronning Sonja på statsbesøk i Kina. Dagen startet med deltakelse på Norge-Kina business Summit og signeringer. Foto: TOM HANSENBEIJING, 16/10/2018: King Harald and Queen Sonja state visit to CHINA. Attends the Norway-China business summit. PICTURE by: TOM HANSEN

Endelig klart for direkterute kina - norge, svært viktig for reiselivet

Det kinesiske flyselskapet Hainan Airlines åpner våren 2019 en direkterute mellom den kinesiske hovedstaden Beijing og Oslo lufthavn, med tre ukentlige avganger.

Selskapet blir det første som flyr vanlig rutetrafikk mellom Norge og Kina, med oppstart våren 2019.

- Dette er en svært god nyhet for norsk reiseliv, næringsliv, og turisme. Hainan er et stort internasjonalt flyselskap og dette vil også bety at enda flere kinesiske turister får muligheten til å oppleve alt Norge har å by på, sier lufthavndirektør Øyvind Hasaas ved Oslo lufthavn.
For Norge vil forbindelsene ha stor betydning:  - Norge er det landet i Norden med det høyeste antallet kinesiske turister. Denne trenden har utviklet seg svært positivt de siste årene. Derfor er det naturlig at et så stort og anerkjent flyselskap som Hainan ønsker å åpne en direkteforbindelse til Oslo lufthavn, mener Hasaas.

Fra Beijing er forbindelsene videre til andre kinesiske og asiatiske reisemål veldig gode. - Med Hainan får man veldig gode forbindelser videre til millionbyen Shanghai. Det er også gode forbindelser til mange andre byer i Kina og Asia, som er aktuelle reisemål for både norske turister og ikke minst norsk næringsliv, forklarer Hasaas.

Positivt for reiselivet
Innovasjon Norge mener direkteruter til Kina er viktig for norske turisme og reiseliv. - Sammen med Avinor og reiselivsnæringen,  har vi jobbet langsiktig og målrettet i det kinesiske markedet for å skape interesse for Norge. Det har vi lykkes med, men direkteruter er essensielt for å gjøre Norge mer relevant som reisemål hele året. Med den nye ruten tror vi at tilreisende vil bruke både mer tid og penger på å oppleve Norge, sier reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, Bente Bratland Holm.

Kort reisevei for norsk sjømat
Etterspørselen etter norsk sjømat har skutt i været de siste årene, med 2017 som et rekordår. Den nye ruten mellom Oslo og Beijing vil bety at norsk fisk kommer enda ferskere ut til butikkene og restaurantene i den kinesiske hovedstaden og andre omkringliggende områder.

- Direkte flyrute til Kina vil være veldig positivt for eksporten av fersk norsk sjømat til det raskt voksende kinesiske markedet. Fersk fisk har kort holdbarhet, og raskere transporttid vil sikre kvaliteten på varene. Ruten er forventet å frakte sjømat til en årlig verdig av nesten 200 millioner kroner, sier Martin Langaas, direktør for flyfrakt i Avinor.

Ruten mellom Oslo og Kina vil opereres av en A330-300 med 292 seter, fordelt på 32 i businessklasse og 260 i økonomiklasse, med avganger fra Oslo lufthavn tre ganger i uken.

Foto: Innovasjon Norge/Tom Hansen

Annonse
Annonse
Annonse