Annonse

Får bygge gammelt

Nye tilbygg trenger ikke alltid å speile vår tid. Etter høylydt debatt får nå ett av landets gamle trehoteller bygge en ny fløy i sveitserstil.

- Dette markerer et trendskifte. Et gjennombrudd, sier tilfredse eiere av det nesten 110 år gamle Union Hotel. En foreløpig sluttstrek på sommerens heteste arkitekturdebatt - nytt eller «gammelt» tilbygg? - endte med at det ærverdige hotellet kan få et tilbygg i sveitserstil, i den stilen hotellet ble bygd.

Det var imidlertid ingenting som tydet på et ja da planene til eierne, reiselivsselskapet 62°Nord, ble lansert første gangen. Norske trehotellers ønske om å utvide i samme stil, er tidligere blitt møtt med et kontant nei. Forrige gang var det Fleischer’s Hotel på Voss som fikk nei, og kulturminnemyndighetene ga først det samme svaret også til eierne av trehotellet på Sunnmøre.

- At Union Hotell fikk ja, kan være signal på en ny utvikling. Dette har så vidt jeg vet ikke blitt gjort tidligere i tilknytning til andre sveitserstilbygg i Norge, sier Jens Christian Eldal, forsker ved Norsk institutt for kulturminneforskning og en av landets fremste eksperter på sveitserstil.

Kilde: Aftenposten. Foto: Arnfinn Mauren

Annonse
Annonse
Annonse