Annonse

Første norske leon åpnet

Restaurantkjeden LEON åpnet sin første restaurant i Norge mandag, på Oslo Sentralbanestasjon. To restauranter til er på vei, ialt er det planer om 15 LEON-restauranter. Etter flere år med stor suksess i England lanseres LEON nå i Norge.

- Med åpningen av LEON i Oslo lanserer vi også fremtidens fast food i Norge. Vi benytter kun naturlige råvarer og mange vil nok bli overrasket over hvordan nye smakskombinasjoner både gjør maten sunnere og mer smakfull, sier Helene Skjenneberg, som er adm.dir for LEON i Norge og Sverige. Skjenneberg har mange års erfaring fra hotell- og restaurantbransjen og kommer senest fra stillingen som adm.dir i Mat&Drikke AS, som blant annet driver flere restauranter på Aker brygge.

- Vi har mange restaurantkonsepter, men dette er fremtidens fast food. Maten er sunn, god og raskt servert, sier Jens Ulltveit-Moe, i UMOE Restaurants, som har franchisen for LEON i Norge og Sverige.

Samtidig som LEON åpner en ny restaurant på Oslo S, vil de også åpne en egen food truck på Aker Brygge. Senere i sommer vil LEON også åpne en ny restaurant på Frogner i Oslo, deretter vil LEON starte arbeidet med å etablere seg i Sverige. Ambisjonene er at LEON i løpet av noen år skal ha et tosifret antall restauranter i Norge og Sverige.

LEON er basert på et bærekraftig konsept, hvor naturlige råvarer er basis for å skape sunnere måltider med masse smak. Fire prinsipper som er viktig for maten som LEON lager:

Olivenolje fremover smør

Krydder og urter fremfor salt

Honning og annen naturlig søtning fremfor raffinert hvitt sukker

Bakt i ovn, ikke fritert

Den første LEON restauranten ble åpnet i London, Carnaby Street, i 2004. I dag har kjeden 50 restauranter og bare det siste året har de åpnet 15 nye serveringssteder. Kjeden ble etablert av John Vincent, Henry Dimbleby og Allegra McEvedy, de har hentet mye inspirasjon fra Middelhavsområdet. De har ønsket å skape en revolusjon innenfor fast food ved å gjøre maten ferskere, mer smakfull og naturlig.

Bilde: Helene Skjenneberg klipper båndet på LEON Oslo S.

Annonse
Annonse
Annonse