Annonse

Frydenberg ferdig som toppsjef i scandic

Scandic Hotels' norske toppsjef, Even Frydenberg, må forlate selskapet. Ifølge en pressemelding er styret og Frydenberg «blitt enige» om at Frydenberg forlater stillingen.

– Styret har kommet til konklusjonen at Scandic trenger nytt lederskap, så det er naturlig for oss å gå hver vår vei, sier styreleder Per G. Braathen. – Jeg vil understreke at dette er en sak som handler om lederskap, og kommer ikke som følge av de økonomiske resultatene til selskapet, og at Scandics strategier ligger fast, sier Braathen.

Jens Mathiesen tar over som ny toppsjef med umiddelbar virkning, han har ledet Scandic Hotels' virksomhet i Danmark siden 2008. Han vil fortsette som fungerende landssjef for Danmark, til konsernet har funnet en erstatter.

Frydenberg har vært Scandics konsernsjef siden februar 2017. Han tok den gang over etter Frank Fiskers, som sluttet etter åtte år i selskapet.

Samtidig opplyser Scandic at de i 4.kvartal 2018 hadde en netto omsetning på ca. SEK 4590 millioner og justert EBITDA på ca. SEK 480 millioner.

Annonse
Annonse
Annonse