Annonse

Har reddet over 100.000 porsjoner fra søpla


Gjennom restemat-appen Too Good To Go, har Scandic reddet over 100.000 porsjoner overskuddsmat på 65 hoteller rundt om i landet. Dette tilsvarer et CO2-utslippskutt på 200 tonn.

– I Scandic har vi jobbet målrettet med å kutte matsvinn siden 2011, og er opptatt av alle de små og store tiltakene, som tilsammen gjør at vi kan redusere matsvinnet og ta vare på miljøet. Vi ønsker å lede an i bransjen, og det er derfor utrolig motiverende at vi er første hotellkjede i Norge som har passert 100.000 sparte måltider gjennom Too Good To Go, sier Morten Malting, direktør for mat og drikke i Scandic Norge.

Gjennom appen Too Good To Go er 65 Scandic-hoteller rundt om i landet med på å redde måltider fra å havne i søpla. Interessen for å kutte matsvinn er stor blant både unge og gamle.

– Vi opplever at engasjementet rundt matsvinn øker jevnt og trutt. Både unge og gamle engasjerer seg. Stamkundene våre er alt fra politi til pensjonister. Hos oss kan alle være med å redde miljøet litt, ved å velge god mat til en billig penge, sier Benjamin Schofield, fungerende hotelldirektør ved Scandic Lillestrøm.

Scandic var den første hotellkjeden som begynte å redde overskuddsmat med Too Good To Go og er blant aktørene med flest utsalgssteder i Norge. Siden 2016 har hotellkjeden delt ut bokser med overskuddsmat fra både frokost- og lunsjbufféene sine, som kan kjøpes til redusert pris i appen og hentes ved stengetid.

– Vi har som mål å kutte hele 20 prosent av matavfallet vårt innen 2020 gjennom initiativet Kutt Matsvinn 2020. Vårt samarbeid med Too Good To Go bidrar til å nå dette målet. Vi opplever at gjestene våre synes dette er viktig og at våre ansatte er stolte over å bidra i kampen mot matsvinn, sier Malting.

Too Good To Go

Too Good To Go er en gratis og brukervennlig app som bidrar til å redusere matsvinn. Appen knytter butikker og serveringssteder med mat til overs, sammen med forbrukere, slik at de kan forhindre at dagsfersk mat og dagligvarer, med kort holdbarhet, havner i søpla. Det er rett og slett en vinn-vinn-vinn-løsning: For spisesteder som slipper å kaste mat, for forbrukere som vil sikre seg god og billig mat, og ikke minst for miljøet.

Gjennom appen reddes det på landsbasis over 4000 måltider fra søpla hver dag. Siden lansering i januar 2016 har 1,6 millioner måltider blitt reddet. Over 600.000 nordmenn har lastet ned appen, og rundt 1200 spisesteder er med så langt.

 

Annonse
Annonse
Annonse