Annonse

Historisk leilighetshotell åpner dørene

De fleste store, internasjonale hotellkjedene har allerede etablert seg i apartmentsmarkedet. Her hjemme er det primært spesialister som opererer i dette markedet, bl.a. The APARTMENTS company, som nå har over 200 leiligheter og store hotellrom i Oslo-markedet. Nylig åpnet deres siste tilskudd, The Sweet Hotel, i det som tidligere var Oslo Kommunale Kvinneklinikk.

The APARTMENTS company (gjennom Norwegian Apartments AS) har inngått en leiekontrakt med SAJA Eiendom AS om å leie den ærverdige bygården i Josefines gate 30 i Oslo. Bygningen fra 1916 er fredet og har en lang historie. Det var Dr. Einar Fredrik Lindboe som ønsket å starte en privat fødselsklinikk, og sammen med arkitekt Victor Nordan skapte han en vakker bygning i et fornemt villastrøk.

Christian Kahrs, administrerende direktør i The APARTMENT company, sier de i første rekke er et tilbud for de mange som reiser mye og som ønsker noe mer enn et hotellværelse, bl.a. med mulighet for å lage mat selv. - Vi har avtaler med flere bedrifter som har folk i Oslo på forskjellige prosjekter av ulik varighet. Men også familiemarkedet og weekendmarkedet er viktig. Logistikken er av stor betydning når vi har en kombinasjon av lange og korte opphold, for å få mest mulig effektiv utnyttelse av kapasiteten. The APARTMENTS company har en nasjonal- og internasjonal kundemasse og de reisende kan bo alt fra én dag til flere uker, måneder og år, sier Christian Kahrs.

Huseier har vært i tett dialog med byantikvar for å finne frem til viktige elementer av hvordan bygget har vært, samtidig som det skal dekke det moderne behovet. 4B Arkitekter, ved arkitekt Ingvild Lie-Nielsen, har sammen med huseier og leietager, kommet frem til en fin kombinasjon av leiligheter i bygget, ialt 53 i forskjellige størrelser.

The APARTMENTS company eies av eiendomskonsernet Spabo, som er en del av Spabogruppen med søsterkonsernet Amesto og Daci Holding. Ilir Daci startet med «serviced apartments» i 2007 og gikk i kompaniskap med Spabo i 2014.

Les hele artikkelen i HRR nr.5

Annonse
Annonse
Annonse