Annonse
Torgeir Silseth fra Choise Hotels t.v og James Maxwell under demonstrasjon på Eidsvolds plass for bedre kompensasjonsordning til restaurant, bar, hotell og uteliv. Foto: Terje Pedersen / NTB

Nordic Choice Hotels unngår permitteringer

Hotellkonsernet har cirka 5000 ansatte, som nå kan trekke et lettelses sukk over at ingen blir permittert før jul

– Det har vært noen vonde dager etter at vi fikk forslaget til lønnskompensasjon presentert. Heldigvis sluttet hverken vi, våre bransjekolleger, arbeidsgiverorganisasjonene og ikke minst de ansatte å kjempe for en ordning som gjør at tusenvis av hotell- og restaurantansatte slipper å bli permittert like før jul, sier Torgeir Silseth, adm.dir. i Nordic Choice Hotels i en pressemelding.

Flere ansatte har vært permittert flere ganger, og mange er nå på bristepunktet. Derfor var det en lettelse, at de nå kan gå julen i møte, uten permittering.

Den største delen av regninga for å holde våre ansatte i jobb, er det vi selv som tar, som vi har gjort gjennom hele pandemien. Rundt regnet så dekker ordningen 35 prosent av lønnskostnadene for våre fast ansatte, så jeg vil ikke gi regjeringen æren for at de ansatte slipper å feire jul med klump i magen, sier Silseth.

 

Annonse
Annonse
Annonse