Annonse

Bråstopp for overnattingsbransjen i 2020

Etter flere år med økning i antall overnattinger, var det i fjor et fall på 33 prosent sammenlignet med året før. For hotellene var nedgangen over 40 prosent.

Tall fra SSBs overnattingsstatistikk viser at det var 23,7 millioner overnattinger ved kommersielle overnattingssteder i Norge i fjor. I 2019 var tallet 35,2 millioner.

Overnattinger gjort av nordmenn falt 17 prosent, mens nedgangen for utenlandske overnattinger var hele 69 prosent. Størst reduksjon var det i tallet på tyske, amerikanske og svenske overnattinger.

Etter en god start tidlig på året, ble det bråstopp da pandemien slo inn over landet.

– I januar og februar økte tallet på overnattinger, sammenlignet med samme måneder året før. Etter restriksjonene for å stanse pandemien, stoppet næringen helt opp. Unntaket var juli, da mange nordmenn dro på ferie i Norge, sier seniorrådgiver Jarle Kvile i Statistisk sentralbyrå (SSB).

Nedgangen gjelder for alle typer innkvartering, men spesielt hotellene ble hardt rammet i pandemiåret. I fjor var det 14,7 millioner overnattinger på de norske hotellene, 41 prosent færre enn i 2019.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Annonse