Annonse

Citybox trenger kapital for å ekspandere

Citybox har nå hoteller i Oslo, Kristiansand, Tallinn, Antwerpen og to i hjembyen Bergen. Ytterligere to er på trappene i Tromsø og Helsinki, når de åpner vil kjeden ha nær 1.800 rom, fordelt på åtte hoteller i fire land.

All vekst frem til nå har vært finansiert over driften. Det første lånet ble tatt opp i coronaåret, men det var for å styrke likviditeten i en svært krevende tid som rammet hele overnattings-industrien.

– Vi har klart oss uten ekstra kapital fra andre eiere. Nå har vi snart åtte hoteller og vi kan fint åpne både tre og fire til. Men når man har lyst å gå fra seks hoteller til 60, trenger vi litt mer penger, så veksten går raskere, sier styreleder Martin Smith-Sivertsen.

Derfor foretar Citybox nå en emisjon mot eksisterende og nye eiere. Men i stedet for å koble seg sammen med én eller flere profesjonelle investorer, lar kjeden alle som vil bli hotelleiere, bli med.

Nå er 100.000 nye aksjer til 300 kroner stykket lagt ut for salg gjennom tilretteleggeren Dealflow. Minsteinvestering er 9.900 kroner.

– På kort tid har 84 nye aksjonærer tegnet seg, og målet er å reise mellom 15 og 30 millioner kroner i frisk kapital som skal brukes på videre ekspansjon, sier Smith-Sivertsen.

Blir emisjonen fulltegnet, vil Citybox være verdsatt til 330 millioner kroner.

I fjor omsatte kjeden for 81,5 millioner kroner og noterte et underskudd før skatt på 23,5 millioner. Men 2020 var et unntak. Året før der var omsetningen på 114 millioner med syv millioner i overskudd før skatt.

I år ligger man an til et salg på nesten 120 millioner og én million i underskudd. Om pandemien ebber ut og folks reisevaner tar seg opp igjen, sikter Citybox mot over 200 millioner i omsetning neste år og over 400 millioner i 2025, med et resultat for hotellene på 61 millioner.

 

 

 

Annonse
Annonse
Annonse