Annonse
Clarion Hotel The Edge

Frykter coronatiltak i Tromsø vil koste reiselivet dyrt

Hotelldirektøren ved Clarion Hotel The Edge i Tromsø, Ida Kristine Jakobsen, forteller at avbestillingene har rent inn de siste dagene.

– Det er dessverre kritisk akkurat nå. Det er utrolig mange konferanser som er av større volum som må avlyses. Det påvirker både overnattingsbiten på hotellet vårt, men også møtefasilitetene. Det er klart at dette er katastrofalt.

Fredag varslet Tromsø kommune om at både påbud og anbefalinger er underveis. Dette forventes å bli vedtatt tirsdag.

De forventede tiltakene som kan komme tirsdag har allerede skapt et jordskjelv i næringen.

– Nå har vi vært i kontakt med mange bedrifter og de frykter fullstendig kollaps, som følge av både tilrådninger og tiltak som kommunen har varslet, sier regiondirektør i NHO Arktis, Målfrid Baik.

Hun er bekymret for hva næringene i Tromsø har i vente den neste tiden.

Det er ikke bare konferanse- og julebordsesongen som er i fare. Tromsø opplevde i årene før pandemien en eventyrlig vekst i vinterturismen. Reiselivet i ishavsbyen hadde håpet å se noe av dette komme tilbake kommende vinter.

NHO venter i stedet store tap i reiselivsnæringen.

– Det er bedrifter som til og med har meldt ifra at de har fått 90 prosent avbestillinger til blant annet julebord, så dette er dramatisk, sier Målfrid Baik.

Både Baik og hotelldirektøren i Tromsø, Ida Kristine Jakobsen, ber regjeringen gi bedriftene som rammes hardt økonomisk kompensasjon, noe NHO Reiseliv sentralt også støtter.

https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/frykter-koronatiltak-i-tromso-vil-koste-reiselivet-dyrt-_-ber-regjeringen-bla-opp-1.15722282

 

 

Annonse
Annonse
Annonse