Hotelldirektør André Schreiner.

Hotelldirektør fortviler over utsatt gjenåpning

Publisert: 3. september 2021 kl 10.01
Oppdatert: 3. september 2021 kl 10.01

Etter en sommer hvor hotellbelegget har tatt seg opp, særlig i storbyene, håpet hotelldirektør André Schreiner ved oslohotellet The Hub, på en mer normal hverdag.

– Dette er et nytt slag i ansiktet for vår bransje. Spesielt for de som driver med kurs og konferanse. Det fører til mer usikkerhet og flere avbestillinger, sier Schreiner til DN.

Hotellet er Norges største og et av landets største kurs- og konferansehoteller med over 800 rom.

– Vi har bare mens pressekonferansen foregikk, fått avbestillinger, sier The Hubs direktør. Han reagerer spesielt på at regjeringen ikke gir større lettelser for fullvaksinerte.

På pressekonferansen torsdag opplyste statsminister Erna Solberg at Norge blir stående på trinn tre i gjenåpningsplanen, og at trinn fire i praksis blir avlyst.

– Hvis énmetersregelen og antallsbegrensningene beholdes utover høsten, kan vi ikke benytte mer enn 30 – 40 prosent av vår kapasitet, sier Schreiner, som frykter en bekmørk høst og nye permitteringer, dersom det ikke kommer signaler om lettelser.

– Det eneste positive som er kommet i dag er at man kommer til å gå direkte fra der vi er i dag til full åpning. Det er bra, men vi vet altså ikke når og usikkerheten vokser i markedet og det går ut over alle ansatte i vår bransje på alle nivåer, sier Schreiner til DN.

Saken fortsetter under annonsen