Annonse
Foto: Hyatt Corp.

Hyatt kjøper Apple Leisure Group

Apple Leisure eier resort-varemerkene Zoëtry og Sunscape, i luksusenden av markedet, som har vist seg å være av de sterkeste under pandemien og nå, når kundene begynner å strømme tilbake.

Mark Hoplamazian, Hyatt’s CEO, sier avtalen vil fordoble antall Hyatt resorts på verdensbasis. Apple Leisure har dessuten inngått 24 avtaler for nye resorts og     forhandler om ytterligere 40. Avtalen medfører også at Hyatt utvider sin portefølje i Europa med 60 prosent. Oppkjøpet vil medføre at Hyatt får rundt 28.500 flere ansatte.

Hyatt planlegger å generere 80 prosent av sine inntekter fra management fees, i motsetning til eierskap og leasing, innen 2024.

Apple Leisure Group eies inntil videre av den amerikanske private equity grupperingen KKR og reisespesialisten KSL Capital Partners. De driver rundt 100 all-inclusive luksusresorts og er også en av de største pakkereiseoperatørene fra USA til Mexico og Karibien.

Også andre store hotelloperatører interesserer seg for luksus-resortmarkedet for tiden. InterContinental Hotel Group har opplyst at de skal lansere et nytt luksus resort-varemerke i løpet av få uker. Marriott har også nylig informert om at de vil bygge ut sitt tilbud innen all-inclusive resorts.

Annonse
Annonse
Annonse