Hotel Continental i Oslo.
Heiko Junge / NTB
Hotel Continental-eier

– Skjønner veldig godt at mange permitterte har valgt å gå over til andre bransjer der usikkerheten er mindre

Publisert: 27. september 2021 kl 10.44
Oppdatert: 27. september 2021 kl 11.56

2020 startet bra for Hotel Continental og tilhørende Theatercaféen. Men da Norge stengte ned i mars, ble det ekstra tungt for Hotel Continental – et femstjerneshotell i Oslo sentrum som har satset tungt på internasjonale forretningsreisende.

Ifølge tall DN har hentet ut visere regnskapet for konsernet Continental Tobakk, som inkluderer både hotell- og restaurantvirksomhetene, et fall i inntektene på 161 millioner kroner.

Dette tilsvarer mer enn en halvering fra 2019.

Ser fremover

På fredagens pressekonferanse annonserte regjeringen Norge for gjenåpnet, og det vil gradvis komme lettelser på en rekke innreisekrav.

– Nå ser vi bare fremover. Vi åpnet igjen i slutten av mai i år, og er faktisk ganske fornøyde. Særlig gjelder det for restaurantene. Utfordringene er litt større for hotellet på grunn av bortfallet av utenlandske forretningsreisende. Der har vi nå omtrent halv fart sammenlignet med 2019. Men trenden er tydelig. Stadig flere kommer både på overnatting og for å møtes. Vi har til og med økende utenlandstrafikk de siste ukene. Folk flest ser ut til å oppføre seg som om koronapandemien er historie, sier hotelleier Elisabeth Brochmann til Dagens Næringsliv.

Likevel sier hun de er forberedt på at det kan komme overraskelser i kjølvannet av pandemien, og sier de håper på det beste.

Saken fortsetter under annonsen

Sliter med rekruttering

Men i lys av oppturen har også Brochmann og Hotel Continental møtt på et bemanningsproblem.

Som kjent har mange ansatte i restaurant- og reiselivsbransjen funnet seg noe annet å gjøre. Nylig viste en bemanningsundersøkelse at to av tre arbeidsgivere sliter med å få tak i folkene de trenger.

– Jeg skjønner veldig godt at mange permitterte har valgt å gå over til andre bransjer der usikkerheten er mindre. Men vi håper at flere etter hvert som ting normaliserer seg vil savne den spennende og pulserende bransjen vår og velger å komme tilbake, sier hun til DN.

Ledige stillinger – reiseliv