Annonse

Moxy Bergen åpnet

Hotellet består av 199 rom med senger av høy kvalitet, 55” TV med Chromecast og superrask Wi-Fi. Den danske hotelloperatøren Core Hospitality, skal stå for hotelldriften og hotelleieren, GC Rieber Eiendom, leter nå etter en restauratør til å åpne ved siden av.

- Dette markerer vår inngang på det norske hotellmarkedet. Det er utrolig spennende for oss å gjøre entré i et nytt land med et så sterkt merkenavn, som samtidig er helt unikt i markedet. Nå ser vi frem til å gjøre hotelldriften til en suksess, samt å sette Bergen på Marriott-kartet, sier Per Denker Sørensen, administrerende direktør i Core Hospitality.

- Moxy Bergen er perfekt designet til den nye demografien av reisende og skiller seg fra de eksisterende hotellene i byen. Om dagen vil du finne lokale og hotellgjester som arbeider side om side på Moxy. Om kvelden vil de utfordre hverandre til spill og kjekke sosiale aktiviteter, sier Monica Selvik, hotelldirektør på Moxy Bergen.

Moxy Bergen ligger tett på innovasjons-, finans-, teknologi- og forskningsområdet på Marineholmen og i Solheimsviken. Dette, kombinert med at Bergen er en stor feriedestinasjon, gjør livsstilshotellet perfekt for alle reisende. Nyåpningen matcher også reiseprogrammet Marriott Bonvoys fritidsfokuserte strategi: - Fritidsdestinasjoner vil spille en vesentlig rolle for oss fremover, og Marriott Bonvoy har en sterk portefølje av fritidshoteller på tvers av Europa, med fantastiske nye tilskudd i år, sier Jenni Benzaquen, senior visepresident og leder av Marriott Internationals merkevareportefølje i EMEA.

Vil være landets mest bærekraftige hotell

Det spesialbygde hotellet har høye ambisjoner når det gjelder bærekraft. Hotellet ble bygget med bærekraftspraksis definert av BREEAM. BREEAM er en internasjonal plattform som tilbyr uavhengig tredjepartsertifisering av enkeltbygningers ytelse når det gjelder bærekraft. Hotellet er sertifisert i designfasen som et BREEAM Excellent hotel; den nest høyeste rangeringen fra BREEAM-sertifiseringsverktøyet. Videre har hotellet søkt om å bli Green Key-sertifisert for driften, hvilket potensielt gjør hotellet til et av de mest, hvis ikke det mest bærekraftige hotellet i Bergen. Denne innsatsen kommer fra et samarbeid mellom hotelloperatøren Core Hospitality og hotelleieren GC Rieber Eiendom.

- Siden vi er det eneste designsertifiserte BREEAM Excellent hotel i Norge per dags dato, påstår vi at dette er landets mest bærekraftige hotell. Bærekraftige valg er tatt gjennom hele design- og konstruksjonsfasen i alle BREEAMs 9 kategorier.  Hotellet kjøles ned med sjøvann hentet fra dypet i Byfjorden, det varmes opp med byens sentralvarme, og overskuddsvarme blir gjenbrukt til energi i vårt kjøleanlegg, sier Tor Instanes, administrerende direktør i GC Rieber Eiendom.

 

Annonse
Annonse
Annonse