Annonse
Foto: Evy Anne Brotnow er en av flere norske kunstnere Inzpero har i portoføljen

Norske kunstnere på europeiske hotellvegger

Inzpero selger reproduksjoner av kunst fra norske kunstnere på nett, nå kontaktes de av reiselivsnæringen i Europa, både fra hoteller og restauranter, som ønsker en særegen stil på veggene, uten at det skal koste for mye.
 
Gründerbedriften startet i 2019, og har som mål å løfte frem dyktige, men uetablerte norske og skandinaviske kunstnere, til et internasjonalt publikum. De er i dag backet av Innovasjon Norge og Forskningsrådet, og har ellers solide investorer.
 
– Ideen og tanken har hele tiden vært at vi skal selge direkte til sluttbruker, men nå ser vi altså en økende etterspørsel fra reiselivsnæringen. Bare fra Tyskland har vi fått over et titalls bestillinger fra hoteller og restaurantene de siste månedene, sier Frank Keller, en av gründerne i Inzpero.
 
– Vi er blitt kontaktet av et par rederier i Norge som vi er i dialog med, og så har vi solgt til flere offentlige institusjoner. Vi har også hatt mange store ordre i Norge, som vi antar er bedrifter, men vi vet ikke hvilke, da de handler direkte fra nettsiden og det er privatpersoner som gjennomfører kjøpet via Klarna. Vi er også i dialog med flere cruiserederier, både i utlandet og i Norge. Det morsomme er at alle disse aktørene har kontaktet oss og ikke motsatt.
 
Det er nok ganske «eksotisk» for mange å ha bilder fra norske, uavhengige kunstnere på veggen i hotellet. Siden dette er reproduksjoner, er det jo også en rimelig måte å fornye på, men kanskje den viktigst driveren er jo at de støtter uavhengige kunstnere, som kanskje ellers ikke når ut til et publikum, sier Keller.
 
– Allerede henger det tusenvis av bilder i europeiske hjem fra de nærmere 100 kunstnerne som omsetter sin kunst på nettsiden. Ved å tilby Inzpero på lokalt språk og med lokale betalings- og logistikkløsninger, gir vi kunstnerne en kanal der de får markedsført kunsten sin på en rimelig og enkel måte til et kjøpeklart, internasjonalt publikum. Foreløpig har Inzpero lansert løsningen i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland,Østerrike, Frankrike og Finland. Planen er å lansere flere markeder i løpet av året og på sikt bli en global aktør, avslutter Frank Keller.
Annonse
Annonse
Annonse