Annonse
Foto: Nordic Choice Hotels

OPPDATERT: Nordic Choice har fortsatt datavirus-problemer

Nordic Choice Hotels opplyser at deres IT-systemer ble rammet av et datavirus natt til 2.desember. Viruset rammer primært systemene for booking, innsjekk, utsjekk og betalingsløsningene. Det er etablert manuelle systemer til bruk på hotellene, slik at gjestene blir ivaretatt, men alle må påregne noe mer ventetid enn normalt.

Torsdag var hele systemet nede, men fredag formiddag er det altså mulig å booke noen av hotellene på www.choicehotels.com

Nordic Choice Hotels benytter Cenium Hospitality ERP for alle kommersielle hospitalityfunksjoner. Dette selskapet eies 100% av Nordic Choice Shared Services AS, som selv er eiet av Nordic Choice Hospitality Group AS. Alle er datterselskaper av Strawberry Group AS.  

Sist booking- og betalingssystemer i skandinavisk hotellbransje ble satt ut av spill var i juni i år, da over 900 hoteller og serveringssteder i Norge, Sverige og Danmark, ble angrepet av hackere. AK Techotel, som leverer administrasjonssystemet Picasso, måtte betale løsepenger for å få systemet til å fungere igjen. Det var AK Techotels hosting-senter i Danmark som ble angrepet. De norske brukerstedene slapp den gang unna, på grunn av at den norske kassasystemloven krever at norske kunder skal hostes i Norge. For de andre brukerne tok det over en uke før alt var i orden igjen.

Nordic Choice Hotels la fredag ettermiddag ut en oppdatering, der heter det blant annet:

Slik det ser ut nå, vil mange av hotellene måtte fortsette å bruke manuelle løsninger gjennom helgen og være tilbake i normal drift om et par dager. For gjestene våre betyr dette at det trolig vil ta litt lengre tid med inn- og utsjekk ute på hotellene. Utover det håper vi at hotelloppholdet vil oppleves så normalt som mulig.

Enkelte Nordic Choice Club-medlemmer har i dag mottatt en sms eller email fra Nordic Choice Club med beskjed om at passord for innlogging er endret. Dette medfører ikke riktighet. Utsendelsen av disse er ikke knyttet til viruset, og passordet er ikke blitt endret.

Medlemssidene er dessverre nede som en følge av de tekniske utfordringene og man kan derfor foreløpig ikke logge inn på sin personlige medlemsprofil. Bookinger må i mellomtiden gjøres på choicehotels.com.

I mellomtiden ber vi om for forståelse for at det vil kunne være lengre ventetid enn normalt. Alle ressurser er satt inn for å håndtere utfordringene og få på plass et nytt system som gjør at vi kan returnere til vanlig drift så snart som mulig.

Vi er i kontakt med Nasjonal sikkerhetsmyndighet og andre aktuelle aktører i håndteringen og vil gi ny informasjon så snart vi har mulighet til det.

Annonse
Annonse
Annonse