Hotell

Ramme Fjordhotell i Munchs rike

Ramme Fjordhotell på Hvitsten, som har vært under bygging i mange år, rakk så vidt å åpne dørene før coronarestriksjonene førte til at de måtte stenge igjen, nå gjøres alt klart for å åpne igjen så snart som mulig.

Publisert Sist oppdatert
- Vi planlegger å åpne igjen så snart restriksjonene letter og det blir forsvarlig. Vårt store ønsker er å kunne åpne dørene igjen til påske, for å kunne ha et tilbud til de gjestene som ikke reiser på fjellet. Vi planlegger utendørsaktiviteter for både hotellets gjester og besøkende, sier Sabina Marika Widenqvist, direktør på Ramme Fjordhotell by Classic Norway Hotels.

Hotellet har 42 rom, omhyggelig innredet, med høy standard. Utsikten fra hotellrommene er til gården og landskapet mot fjorden. Det finnes enkelt- og dobbeltrom, i tillegg til luksus-suite og Edvard Munchs hus. Hvitsten har lang historie som rekreasjonssted for besøkende fra Kristiania/Oslo. Flere kjente kunstnere og litterater oppsøkte og bosatte seg i Hvitsten om sommeren. Edvard Munch, bodde og arbeidet på Nedre Ramme i en årrekke fra 1910.

Hotellets bygg har fått navnene Herberget og Brenneriet. Herberget er bygget i 1700-tallsstil, innredet med antikviteter og tilhører “skysstasjonen”. På gårdsplassen ligger det en stall med plass til tolv hester og en stor remisse med antikke vogner og sleder til utstilling og bruk. Brenneriet er bygget i 1800-tallets industristil. Der er det skapt et miljø som formidler historien om Munch på Ramme.

Spiser opp miljøproblem

- Målgruppen vår er kulturinteresserte- og kvalitetsbevisste gjester og besøkende, både norske og internasjonale. Vi ønsker å gi gjester og besøkende opplevelser med mat og landbruk, natur og historie, kunst og arkitektur, teater og musikk.

Vi vil være med å skape de magiske øyeblikkene, de opplevelsene som man lever lenge på. Samtidig ønsker vi å være en bevisst bruker av ressursene vi er så heldige å ha rundt oss, dermed har vi stort fokus på å være en bærekraftig destinasjon, med høyt fokus på økologisk mat og drikke (Debio Gull sertifisert), forbruk, gjenbruk og ikke minst sirkulær økonomi. For eksempel serverer vi stillehavsøsters på alle våre menyer, det er en fremmedlistet (svartelistet) art som vi finner i fjorden utenfor. Istedenfor å importere fra Frankrike, spiser vi opp miljøproblemet som er kommet inn i norske farvann, og gir mer plass til blåskjellene våre. Vi jobber nå med et firma i Fredrikstad, som skal gjøre skallene om til kaligjødsel, sier Sabina Marika Widenqvist.

Billedgalleri og Havlystpark

Ramme er blitt utviklet og eies av investoren og kunstelskeren Petter Olsen. Hans fingeravtrykk er uløselig tilknyttet Ramme, noe som går igjen i alt fra økofilosofien som området er bygget rundt, til kunstopplevelser, private antikviteter, design og arkitektur. Petter Olsen har også den største samlingen av Edvard Munch-malerier i privat eie og et eget Munch-museum åpner her i 2021.

Rammestiftelsen utvikler utstillingskonsepter for å tilby publikum et bredt spekter av temaer knyttet til den regionale kunst- og kulturarven. Det blir tilrettelagte publikumsaktiviteter gjennom hele året, bl.a. utstillinger som tar for seg Edvard Munchs liv og virke på stedet, og andre norske kunstnere med tilknytning til området.

Les hele artikkelen i Reiseliv1

Powered by Labrador CMS