Annonse

Scandic belønner omtenksomme turister

For å legge tilrette for dette, lanserer selskapet nå «I travel with care» i alle markeder i Norden, samt Tyskland og Polen.

Ved å forplikte seg til å følge ti gode vaner for reisende i sommer, tjener man 2000 poeng ved fremtidige opphold på Scandic-hoteller. De gode vanene er utviklet av Scandics avdeling for bærekraft, og dekker alt fra å smile til andre reisende og velge plantebaserte alternativer fra menyen, til å rydde og resirkulere avfallet sitt. Hensikten med kampanjen er å redusere miljøavtrykket som følge av turismen i sommer.

På Scandics familiehoteller over hele Norge vil maskoten Sigge være tilstede i sommer. På egne Sigge-stasjoner vil det tilbys et aktivitetstilbud til barna, og én av disse aktivitetene vil være søppelplukking. Fra midten av juli deler de ut hansker og gjenbrukbare søppelposer, og sørger for at søppelet blir resirkulert når det returnerer til hotellet.

- Det siste året av pandemien har vi vist at vi klarer å ta ansvar og tillegge oss nye vaner når det kreves av oss. Vi i Scandic er opptatt av å gå foran som et godt eksempel, og vise at små handlinger som å reise miljøvennlig, velge plantebasert mat fra menyen, eller sørge for at søplet resirkuleres, kan utgjøre en stor forskjell for miljøet vårt, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør i Scandic Norge, Tine Birkeland Westby.

Bærekraft-fokus siden 1990-tallet

«I travel with care»-kampanjen er en del av Scandics langsiktige bærekraftstrategi, og har til hensikt å øke bevisstheten om nettopp dette; at små handlinger og omtenksom fremferd kan bidra til å skape en bedre verden – både i sommer og i det lengre løp. Belønningen for å støtte kampanjen og forplikte seg til å følge minst én av de gode vanene, er 2000 Scandic Friends-poeng, som blir disponible neste gang

man bor på et Scandic-hotell.

- Gode vaner bør belønnes, og det føles bra å kunne gi en påskjønnelse til de som gjør en innsats for å reise sporløst og bidra positivt. Samtidig skal vi som hotellkjede fortsette å vise vei, bygge på vår lange historie innen bærekraftarbeid og sørge for at hotellene våre etterlater seg et så lite klimaavtrykk som mulig, sier Birkeland Westby.

Annonse
Annonse
Annonse