Scandic tilbyr studenter månedsleie på hoteller over hele landet

Publisert: 10. august 2021 kl 11.28
Oppdatert: 10. august 2021 kl 11.29

Nylig meldte regjeringen at det var flere søkere til høyere utdanning i Norge enn noen gang, og flere steder rapporteres det også om boligmangel og ventelister på studentboliger. Dette var også tilfelle i 2020, da 4400 studenter ifølge Norsk studentorganisasjon (NSO) fortsatt sto i kø for studentbolig tre uker etter semesterstart. I en pressemelding som gikk ut 30. juli viste også NSO at det kun er plass til 14,75 prosent av studentene i landets studentboliger, noe som er en nedgang fra året før.

På en rekke hoteller i større og mindre byer i Norge tilbyr Scandic nå månedsleie for studenter. Tilbudet gjelder opphold fra 30 til 120 dager, og månedspris for én person er 8500. To personer kan bo på et dobbeltrom for 10 500 kroner i måneden, og inkludert i prisen er frokostbuffet, wifi, rengjøring og ukentlig skift av sengetøy.

- Studentene er hjertelig velkomne på våre hoteller. Det å flytte til et nytt sted for å studere kan være utfordrende for mange, og det siste studentene trenger er å bekymre seg for tak over hodet. Med dette tilbudet håper vi å gjøre starten på den nye tilværelsen enklere for studentene, og forhåpentligvis være en god støtte for dem i en overgangsperiode, sier administrerende direktør i Scandic Hotels Norge, Asle Prestegard.

Gode erfaringer på Lerkendal

Scandic Lerkendal er et av flere hoteller som har dette tilbudet, og direktør Merete Imbsen har gode erfaringer med å ha studenter boende. Både i fjor og årene før var det en rekke studenter som hadde langtidsopphold på hotellet, og Imbsen regner med det blir etterspørsel etter studentrom også i år.

- Vi har bare gode erfaringer med å ha studenter boende her på hotellet, og det er inspirerende å møte unge mennesker i startgropa til voksenlivet. De er i en situasjon mange av oss kan kjenne oss igjen i, og jeg synes det er fint å kunne bidra til at de får en god start på den nye tilværelsen, sier Imbsen.

- Flere tusen studenter står i boligkø med under en uke til studiestart. Det er positivt at hoteller og det private næringslivet nå bidrar til å hjelpe studenter i en svært sårbar situasjon. Det er fint at disse studentene får tak over hodet. Nå håper vi utdanningsinstitusjonene og studentsamskipnadene kommer på banen og bidrar til at alle finner trygge, rimelige og gode boliger de kan bo i gjennom hele studietiden, sier leder for Norsk Studentorganisasjon (NSO), Tuva Todnem Lund.

Saken fortsetter under annonsen