Annonse
Norefjell Ski & Spa på Norefjell. Norefjell Skisenter. Foto: Halvard Alvik / NTB

Spahotellet på Norefjellet taper fortsatt penger

Spahotellet på Norefjell fortsetter å tape penger, dog ikke like mye som før.

Daglig leder for skisenteret, Norefjell skisenter, Marius Arnesen, sier de før nedstengingen 12. mars i fjor hadde en voldsom økning i utenlandsmarkedet, og en tid hvor gjestetallet økte mye.

Arnesen står for driften av hotellet Norefjell Ski & Spa og tilhørende skianlegg.

På grunn av pandemien holdt hotellet stengt frem til 19. juni, men Arnesen sier de opplevde en bra norsk sommer med norske gjester.

Fordi konferansemarkedet har vært borte, har hotellet holdt stengt i ukedagene og åpen i helgene. Nå som konferansene er tilbake kan Arnesen melde om gode tall i juli, august og september.

Han håper derimot restriksjonene for utenlandske gjester snart blir lempet på.

I dag er det tredagers karantene for uvaksinerte barn. Det betyr at de ikke kan dra rett på fjellet etter ankomst Norge.

Kjent historikk

Hotellet ble, som kjent for mange, bygget midt på 2000-tallet av utbyggeselskapet Estatia. Prisen ble på rundt 1,2 milliarder kroner.

Etterpå var det bare røde tall å se, så långiver Danske Bank overtok hotellet i 2014, tok en nedskriving på gjelden og konverterte 530 millioner korner til egenkapital.

Blystad og Adolfsen kjøpte hoteller i juli 2016, og gjelden ble barbert til 184 millioner kroner. Selskapet A&B Invest kjøpte deretter aksjene for rundt 37 millioner.

Etter at Adolfsen og Blystad kjøpte hotellet har derimot selskapet tapt rundt 22 millioner kroner.

Nye eiere

Siden den gang har flere svenske selskaper og investoren Otto Tschudi kjøpt snaue 20 prosent av aksjene.

– Ettersom det er tett samarbeid mellom hotellet og skianlegget så swappet aksjonærene i hotellet og NPU-aksjer (Norefjell Prosjektutvikling, red. anm.) slik at vi eiersitsen ble lik i de to selskapene. Vi ble da for eksempel en mindre eier i hotellet og en større eier i NPU. Blystad hadde fra før helt lik eierandel både i hotellet og NPU og har det fortsatt, skriver Roger Adolfsen i en SMS til Finansavisen.

Videre forteller Adolfsen at A & B Invest ikke betaler avdrag på lånet på drøy 200 millioner, og har også under pandemien fått lettelser på rentebetalingen.

– Eierne har puttet inn rundt 3 millioner kroner i egenkapital for å styrke selskapet, skriver han videre.

Annonse
Annonse
Annonse