Annonse
First Hotel Grims Grenka i Oslo var et av hotellene i Maribel-systemet.

Tre siktet for utroskap etter Maribel-konkursen

De tre ble onsdag pågrepet og siktet, opplyser Økokrim i en pressemelding. Torsdag ble de varetektsfengslet i en uke med brev- og besøksforbud, etter å ha blitt fremstilt for fengsling i Oslo tingrett.

Retten viser blant annet til at de har forklart seg til dels motstridende om forholdene siktelsen omfatter. Det er stor fare for de skal ødelegge bevis – blant annet ved å påvirke vitner – hvis de ikke blir holdt varetektsfengslet, mener retten.

– Utroskap i forbindelse med konkurser handler ofte om unndragelser – tapping av selskapets økonomi. Det er det vi etterforsker i denne saken. Vi er helt i startfasen av etterforskningen, og jeg kan ikke være mer konkret om siktelsene nå, sier førstestatsadvokat Bård Thorsen i Økokrim til NTB.

– Det er en pågående aksjon, understreker han, og holder muligheten åpen for at flere kan bli pågrepet i saken.

Maribel overtok i 2018 driften av rundt 50 hoteller under merkenavnene First Hotels, Moxy og Courtyard by Marriott. Konsernet ble slått konkurs i sommer, etter at det økonomiske uføret konsernet var i, ble forverret da koronakrisen rammet, ifølge Dagens Næringsliv.

Selskapet mottok 21,4 millioner i koronakrisestøtte før det ble slått konkurs.

(©NTB)

Økokrim bekrefter overfor Dagens Næringsliv at Mads Jacobsen og hans far Harald er pågrepet og begjært varetektsfengslet i en uke i denne saken. Det samme gjelder eiendomsinvestoren Alt Ulven. Rune Firing er også siktet for de samme forholdene.  

Handlingene stammer fra før hotellutviklingsselskapet Belvar og First Hotels høsten 2018 slo seg sammen og dannet hotellkonsernet Maribel, ifølge DN.

Redaksjonen

Annonse
Annonse
Annonse