Hotell

Bilde av hotellet Clarion The Hub

Bransjen kritisk til regjeringens antallsbegrensninger på arrangementer

Publisert Sist oppdatert

På fredag kunne endelig resturant og utelivsbransjen servere alkohol igjen, da regjeringen opphevet den omstridte skjenkestoppen. Det er nå tillatt med skjenking av alkohol frem til klokken 2300

Dermed måtte mange bare og restauranter svinge seg fort rundt for å være klar til gjenåpning.

Hotelldirektør på hotellet Clarion Hotel The Hub, Andre Schreiner, har det også meget travelt, men på grunn av avbestillinger.

Telefonen har ikke stått stille i dag. Folk som skal ha konferanser ringer og avbestiller eller utsetter, samtidig er mange veldig usikre på om de kan gjennomføre om to-tre måneder. Når politikerne ikke gir noen signaler for hva som vil gjelde fremover, skader det aktiviteten frem i tid, sier Schreiner til Dagens Næringsliv. The Hub har i dag 800 hotellrom og flere konferanser og møterom. Shreiner sier konferanser, møter og forretningsreisende er langt over hotellets omsetning i en normal hverdag. Nå er det lik null, grunnet skjenkereglene, hjemmekontor og antallsbegrensninger.

Regjeringen økte riktignok antallsbegrensningen på arrangementer, men det hjelper ikke The Hub siden, siden de ikke har faste sitteplasser.

Heller ikke Grieghallen i Bergen, som tross alt har faste sitteplasser, er imponert over den siste endringen. Vi ble ganske skuffet da vi fikk høre at det ikke var differensiering på antallsbegrensninger etter størrelsen på salen, sier administrerende direktør Olav Munch.

Grieghallen har over 1600 sitteplasser og direktøren mener de fint kunne fylt opp halve salen og likevel oppfylt smittevernet på en tilfredstillende måte. Munch er kritisk til at man ikke har klart å lage bedre løsninger etter to år med pandemi.

Administrerende direktør i Nova Spektrum, Gunn Helen Hagen er enig. Nova Spektrum eier blant annet Oslo Spektrum som har flere tusen sitteplasser. - Å ha 200 personer i Oslo Spektrum, er ingen løsning, Det er dumt at man ennå ikke har laget ordninger som tar hensyn til lokalets størrelse. sier hun til DN. Nova Spektrum måtte avlyse 9 messer som stod på planen i januar, februar og mars.

Anette Trettebergstuen skriver i en epost til DN at hun forstår det er underlig at man kun kan slippe inn 200 publikummere, uavhengig av størrelse på lokalet. Hun sier de nå ser på hvordan de kan endre dette. Hun sier videre at de håper og kunne presentere et opplegg for dette allerede neste uke, sammen med Coronapass.

Powered by Labrador CMS