Hotell

- En skikkelig god sommer

Larkollen, ved Moss, er en kjent og populær sommerdestinasjon. Her ligger Støtvig Hotel, som har stor trafikk hele året, men det er særlig i sommermånedene denne perlen kommer til sin rett. Nå er trafikken tilbake til nivået før pandemien, forteller en entusiastisk hotelldirektør, Nina Nilsen.

Publisert Sist oppdatert

Hvordan har sommertrafikken vært?

- Sommeren i år har vært tilbake til normalen, slik somrene var før pandemien, og det er deilig. Vi har hatt litt lavere belegg enn i de to foregående årene, men det har vært ønsket, for å kunne gi den servicen vi ønsker å gi. Tilbakemeldingene fra gjestene har vært veldig gode, så dette har vært en skikkelig god sommer. Sommertrafikken hos oss følger skoleferien.

Hvem er typiske gjester på Støtvig Hotel?

- Gjestemiksen består av alt fra barnefamilier, par, vennegjenger og så er det de som bruker oss nærmest som «hytte». Gjestene kommer fra hele landet, med hovedvekt på Oslo-området. Vi har i hovedsak hatt norske gjester i sommer, det har vi også sett tidligere. Det er mange østfoldinger som bruker oss, men også folk fra andre steder i Norge. Årsaken til den store overvekten av norske gjester kan være at vi selger veldig lite via tredjepartskanaler, det aller meste av bookingene kommer til vår egen nettside, eller direkte ellers. Gjennomsnittlig lengde på opphold i sommer har vært tre dager.

Er belegget veldig væravhengig?

- Sommerværet her har vært fint, noen knalldager på stranda, men også noen dager da gjestene ønsket å trekke innendørs. Hvis været er helt topp får vi mange bookinger samme dag eller dagen før, men fordi vi også kan by på spa, kino og andre aktiviteter, er vi en destinasjon uansett vær. Vi har også mange dagsbesøkende som kommer for å spise lunsj, middag, gå i spa, eller bare kose seg på stranden. Vi har i flere år hatt stor suksess med vår iskrembil på stranden. I sommer har vi i tillegg åpnet en gammeldags Airstream foodtruck, Strandbua, som selger enklere mat som kanelboller, lokale pølser, porsjonspizza, etc. Mange bruker oss som stranddestinasjon om sommeren, fordi de får nyraket og velholdt strand, men gode fasiliteter og god mat.

Får dere tak i de medarbeiderne dere trenger?

- Vi har hatt fullt lag av ansatte i sommer, vi har kanskje hatt litt for mange, fordi vi garderte oss for en sommer med enda høyere belegg enn hva det ble. Ikke minst mange lokale 16, 17 og 18 åringer. De er blide og lærevillige og har lyst å komme inn i hotell- og restaurantbransjen. Da finnes det jo ikke noe bedre enn at vi greier å gi dem en god opplevelse gjennom sommeren. For mange er det deres alle første jobb og da er det ekstra viktig å vise dem at vår bransje er god, lærerik og morsom å jobbe i. Vi har også hatt tid til å følge opp de av våre ansatte som er ufaglærte, og i sommer har det vært brorparten. Tidligere har vi følt at vi ikke har rukket å trene opp nye ansatte raskt nok, men nå har vi kunnet holde det høye servicenivået vi streber etter, også om sommeren. Jeg vil også få nevne at vi er svært takknemlige for den romsligheten våre gjester har gitt våre nyansatte i sommer. De har vært blide og positive, noe som har vært med på å gi de ansatte gode opplevelser og det gleder meg stort.

Ser du noen trender i markedet?

- Mange bestiller ganske tett opptil ankomst. Vi merket tidligere en viss prissensitivitet, det gjør vi ikke lenger. Vi er tilbake der vi var før pandemien, mye raskere enn antatt.

Omsetningen fordelt på overnatting i forhold til mat og drikke, har vært omtrent 50/50 i sommer. Det er primært på mat og drikke den økte omsetningen kommer. Etterspørselen etter spesielle opplegg, som kokketeater og vinsmakinger, er også stor, både i sommer og ellers.

Hvordan ser innbookingen ut fremover?

- Den er veldig bra. Vi er nesten fullbooket store deler av dette året, det ser ut som vi går en fenomenal høst i møte. Før september er startet har vi allerede en innbooking på rundt 90%. Mange arrangementer, både private og i bedriftsmarkedet, er blitt utsatt, de kommer nå for fullt. Vi har hatt brylluper på hotellet hver helg siden april og de fortsetter frem til oktober.

Er konferansemarkedet tilbake?

- Kurs- og konferansemarkedet startet uken etter skoleferien var over. Noen tror at konferansemarkedet er på vei ut til fordel for digitale møter, men det merker vi en annen trend på. Det er snarere tvert imot. Folk vil møtes nå i mye større grad enn tidligere, og heldigvis er det veldig mange som vil møtes hos oss. Hver dag får vi inn mellom 15 til 20 forespørsler om store og små arrangementer i bookingmailen, i tillegg til at forespørsler kommer i andre kanaler. Vi er heldige.

Utgiftene til bl.a. strøm, lønn og forskjellige varer er skutt i været etter pandemien, hvordan slår det ut for dere?

- Alt, fra melk og brød, til rengjøringsprodukter og strøm er blitt mye dyrere. Vi har likevel valgt å legge oss på en nøktern prisprofil, mange øker prisene parallelt med hva det koster å drifte, det har ikke vi gjort. Vi har klart økt noe, men ikke tatt maks ut av situasjonen. Vi holder heller overnattingsprisene på et moderat nivå og så vet vi at gjestene også legger igjen mye penger på serveringsstedene våre. Men det er klart at et hotell som dette er blitt mye dyrere å drifte enn tidligere. Vi tenker også at det vil sikre gjester for fremtiden å ikke prise seg ut av markedet nå. Det ser vi tydelig på det som er innbooket nå i høst og for 2023.

Hvordan er Østfold som feriedestinasjon.

Østfold har et stort mangfold. Her er det mange gode restauranter og utallige aktivitetstilbud, noe for enhver smak og anledning. Det er mer enn nok å ta seg til her et par uker som turist, uten å kjede deg. Mange av gjestene våre bruker forskjellige tilbud rundt omkring i nærmiljøet, når de er her noen dager, vi hjelper dem gjerne med det. En av aktivitetene er å spille golf på Evje Golfpark, bare 15 minutter unna hotellet. Der finner du også vår golfkafe, Short Stop. Den er verdt et besøk enten du er litt sulten eller ser etter et sted til et arrangement.

Powered by Labrador CMS