Jernebanetorget og Oslo sentralstasjon i det solen er på vei opp over horisonten i hovedstaden

Foto
Cornelius Poppe / NTB

Kraftig fall for hotellene i desember

Publisert: 19. januar 2022 kl 08.33
Oppdatert: 19. januar 2022 kl 08.46

To runder med forsterkede koronatiltak i desember gjorde at hotellinntektene gikk kraftig ned. – Tragisk for en svært hardt prøvet bransje, sier en rådgiver.

Ifølge Dagens Næringsliv viser tallene fra Benchmarking Alliance at desember startet bra – etter at flere byer hadde gode måneder i oktober og november. Men så kom nye tiltak, inkludert skjenkestopp.

Oslo-hotellene hadde ifølge oversikten en losjiinntekt per tilgjengelige rom (revpar) som var over 41 prosent lavere enn i desember 2019. For Bodø var nedgangen 39 prosent, noe som trolig skyldes økt kapasitet siden pandemien startet. Det var også nedgang i Tromsø (29 prosent), Bergen (23 prosent), Trondheim (15 prosent), Stavanger (7,5 prosent) og Gardermoen (6 prosent).

– Utviklingen i desember er rett og slett tragisk for en svært hardt prøvet bransje, sier Peter Wiederstrøm, rådgiver i Wiederstrøm Hotel Consulting, som har analysert tallene.

– Jeg tør ikke tenke på hvordan det er for hotelldrivere å stadig gire opp aktiviteten med varebestillinger, vaktlister og bookinger for så å trappe dramatisk ned etter smitteutvikling og myndighetenes tiltak. Det er en nesten umulig øvelse, fortsetter han.

 

Saken fortsetter under annonsen