Hotell

Allego, en ledende pan-europeisk leverandør, som sikter på å bringe EV-ladeløsninger til alle europeiske Radisson Hotel Group-eiendommer innen 2025.

Radisson Hotel Groups viktigste milepæler for Responsible Business 2021

Publisert Sist oppdatert

Radisson Hotel Group ser tilbake på et år med vellykkede initiativer for bærekraft og samfunnsansvar. Hotellgruppen var blant annet verdens første hotellgruppe som gjorde møter og arrangementer karbon-negative på tvers av 400+ hoteller i sin EMEA-portefølje, etablerte og utvidet partnerskap med fokus på helse, sikkerhet og grønn energi og var delaktige i lanseringen av Global Sustainability Basics-rammeverket, som vil bli implementert i 2022.

Radisson Hotel Group jobber aktivt for å nå sine mål for samfunnsansvar og bærekraft, som skissert i 2020 Responsible Business Report. Målene inkluderer blant annet reduksjon av selskapets karbon- og vannfotavtrykk med 30 % innen 2025 og fjerning av engangsplast. 2021 markerte et år med viktige milepæler og innovative initiativer knyttet til de tre pilarene Think People, Think Community og Think Planet.

Karbon-negative og karbon-nøytrale møter

Siden 2019 har Radisson Hotel Group satt bransjestandarden for karbon-nøytrale møter. Selskapet er den eneste hotellgruppen som veier opp for karbonavtrykket for hvert møte og arrangement på hotellene sine over hele verden, uten kostnad for deltagerne eller arrangørene. I 2021 lanserte Radisson Hotel Group sitt ‘Carbon Negative, Planet Positive’-initiativ for å gjøre møter og arrangementer på tvers av sine 400+ hoteller i EMEA-porteføljen karbon-negative ved å kompensere for det dobbelte av CO2-utslippene. Siden 2019 har selskapet kompensert for over 30.300 tonn CO2 fra møter og arrangementer, uten kostnad for kundene, noe som tilsvarer å fjerne mer enn 6500 drivstoffdrevne biler fra veien.

Ansvarlig forbruk

I 2021 kunngjorde Radisson Hotel Group to banebrytende e-mobilitetspartnerskap. Det første partnerskapet er med Allego, en ledende pan-europeisk leverandør som sikter på å bringe EV-ladeløsninger til alle europeiske Radisson Hotel Group-eiendommer innen 2025. Det andre partnerskapet er med Sunfuel i India, med mål om å utstyre de 100+ Radisson Hotel Group-eiendommene i landet med EV-ladestasjoner.

Radisson Hotel Group ble også anerkjent som et bærekraftig selskap på EcoVadis sølvnivå. I 2021 inngikk også Radisson Hotel Group et samarbeid med det nyskapende selskapet ‘Too Good To Go’ for å redusere matsvinn og for å redistribuere overflødig mat fra sine hoteller over hele Europa.

Som en del av hotellgruppens respons på Covid-19-pandemien, lanserte Radisson Hotel Group tidlig ‘Radisson Hotels Safety Protocol’ på tvers av alle sine hoteller, kombinert med tredjepartsvalideringen gjennomført av SGS.

Global Sustainability Basics

I et unikt samarbeid mellom World Travel & Tourism Council, Sustainable Hospitality Alliance og ledende hotellselskaper, ble Basic Sustainability-rammeverket lansert i slutten av 2021. Det er et initiativ for å heve det globale, grunnleggende nivået av bærekraft for hoteller. Radisson Hotel Group støtter lanseringen av Basic Sustainability-rammeverket, som gir et felles utgangspunkt for hotellbærekraftighet tilgjengelig for alle hoteller over hele verden. Å tilby hoteller globalt disse felles tiltakene vil ha en positiv innvirkning for planeten og vil drive reell endring ved å stimulere etterspørselen etter bærekraftige reiser. Rammeverket er under utvikling og vil bli utgitt i mars 2022.

Priser og utmerkelser

Radisson Hotel Group har det siste året mottatt flere utmerkelser knyttet til bærekraftighet, inkludert Spanias første LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) Hospitality Gold-sertifisering for Radisson Collection Hotel, Magdalena Plaza Sevilla. Hotellet drives helt på fornybar energi og bruker 40 % mindre vann enn referanse-bygningen.

- Under pandemien har kunder og gjester fortsatt å se etter bærekraftige reisealternativer. Siden COP26-toppmøtet har kampen mot klimaendringer kommet enda tydeligere på agendaen hos ulike selskapers forretningsstrategier og i alles sinn. Bærekraft er en topp-prioritet for vår bransje og våre kunder. Hos Radisson Hotel Group fortsetter vi å jobbe aktivt med dette og vi er stolte over milepælene vi har realisert i et utfordrende år for vår bransje. 2021 markerte en mulighet til å sette ytterligere fokus på våre initiativer for bærekraftighet, både for konsernet og sammen med resten av bransjen. Vi ser frem til enda et år hvor vi etablerer sterke strategiske partnerskap, mens vi alle jobber mot en enda mer bærekraftig bransje, sier Inge Huijbrechts, Global Senior Vice President Sustainability, Security and Corporate Communications for Radisson Hotel Group.

Powered by Labrador CMS