Norsk Hotellhøgskole

Sabla sprudlende start på 110-årsjubileet

Publisert: 14. januar 2022 kl 15.07
Oppdatert: 14. januar 2022 kl 15.11

To tidligere studenter ved Norsk hotellhøgskole ved Universitetet i Stavanger, Bent Høie og Dag Terje Klarp Solvang, sablet toppen av en sprudlende flaske for

å markere starten på 110-årsjubileet ved skolen. Statsforvalteren i Rogaland og generalsekretæren i Den Norske Turistforening er et av landets mest profilerte par. De har begge studert ved en av landets eldste utdanningsinstitusjoner, og syns det var morsomt å bli spurt om å sable jubileumsåret i gang for sitt alma mater.

Instituttleder Trude Furunes ved Norsk hotellhøgskole (NHS) introduserte temaet for jubileumsåret i sin innledning; Fremtidens ledere i 110 år – utdannet ved Norsk

hotellhøgskole. Hun viste til at NHS utdanner ledere for fremtiden, ikke bare til hotell, restaurant og reiseliv, men til et bredt næringsliv. Gjennom jubileumsåret blir det jobbet spesielt med seks områder: service, bærekraft, opplevelser, mat, overnatting og destinasjon.

– Vi er hele landets lederskole og hele landets hotellhøgskole. Det er fint å notere at vi er blant de eldste skolene innen gjestfrihet på verdensbasis. Noen sveitsere som slår oss der, men ellers ligger vi godt an, sier Furunes. Hun understreker at instituttet forvalter en stolt og lang æra av dyktige alumns og et sterkt faglig institutt innen ledelse for gjestfrihet og bærekraft.

To tidligere studenter ved Norsk hotellhøgskole ved Universitetet i Stavanger, Bent Høie og Dag Terje Klarp Solvang

Rektor ved Universitetet i Stavanger, Klaus Mohn, fulgte opp med gratulasjonene. – Jeg er stolt over at vi her på vårt universitet har et så gammelt og ærverdig institutt, kun to år yngre enn NTNU eller NTH, som det het da de startet. For oss er det fint som et ungt universitet å ha bærere av tunge og lange tradisjoner.

Saken fortsetter under annonsen

Ordfører i Stavanger, Kari Nessa Nordtun, mener at NHS har bidratt sterkt til Stavangers status som gjestfrihetsby og til spisesteder på høyt internasjonalt nivå.

– Oljen førte med seg de mest krevende kundene til vår by. Vi har levert og vi leverer fortsatt. Gjennom dere ser vi at Stavanger tiltrekker seg de beste folkene. Vi har en

unik serviceledelse og næring som strekker seg langt inn i alle andre bransjer her i vår by. Gratulerer med jubileet, hilste ordføreren.

Statsforvalter i Rogaland Bent Høie og generalsekretær i Den Norske Turistforening, Dag Terje Klarp Solvang, sablet en sprudlende flaske og sprudlet selv videre.

– Vi har mye å takke NHS for! Vi fikk en solid utdannelse og fikk venner for livet. Vi liker å tenke at noe av grunnen til at vi har så viktige, spennende og morsomme karrierer, er det vi lærte om ledelse her på NHS. I tillegg til å starte jubileet, sender vi også ut en stafettpinne til tidligere studenter gjennom en alumnistafett, som går hele dette året. Takk og hurra for NHS!

To tidligere studenter ved Norsk hotellhøgskole ved Universitetet i Stavanger, Bent Høie og Dag Terje Klarp Solvang.

Ledige stillinger – reiseliv