Scandic Holmenkollen Park er åpnet igjen, fra venstre: Jan Erik Rivelsrud, Christian Ringnes, Asle Prestegard og hotellets direktør, Claus Petersen.

Scandic Holmenkollen Park gjenåpnet med fullt hus

Publisert: 17. juni 2022 kl 10.13
Oppdatert: 17. juni 2022 kl 10.18

Hotellet har 376 rom fordelt på ti bygg. Med sin unike beliggenhet satser de på å bli det foretrukne destinasjonshotellet på Østlandet.

Åpningen ble markert med snorklipping og taler av representanter for eierne; Christian Ringnes i Eiendomsspar, Jan Erik Rivelsrud i Rica Eiendom og driverne; adm. dir. i Scandic Norge, Asle Prestegard og hotellets direktør, Claus Petersen.

– Det er med stor glede og stolthet vi i dag gjenåpner denne perlen av et hotell. Dette er den største ombyggingen vi noen gang har gjennomført, og resultatet er et toppmoderne hotell, som ikke bare skiller seg ut i Norge, men også internasjonalt, sier administrerende direktør i Eiendomsspar, Christian Ringnes.

- Vi har nå fått et hotell som er godt rustet for fremtiden, og jeg har stor tro på at nye Scandic Holmenkollen Park vil gjøre det enda mer attraktivt og spennende å besøke hovedstaden vår, sier eier og styremedlem i Rica Eiendom, Jan Erik Rivelsrud.

Hotellet har de siste 15 månedene vært gjennom en omfattende renovering, der hotellets rike historie har blitt forent med moderne løsninger og konsepter. Ombyggingen har vært et samarbeid mellom Scandic og gårdeierne, Eiendomsspar og Rica Eiendom, tilsammen er 31.000 kvadratmeter blitt totalrenovert.

Holmenkollen Park trengte en skikkelig renovering og da pandemien kom, våren 2020, tenkte Christian Ringnes at dette var riktig tidspunkt å stenge hotellet og sette igang. Det var ingen gjester i sikte og entreprenørmarkedet lå også nede. Det har vist seg å være en smart beslutning, hele prosjektet har kostet rundt 300 millioner kroner, men skulle man ha gjort den samme jobben i dag, hadde prislappen blitt nærmere 30 prosent høyere. I tillegg kan de nå åpne i et rekordsterkt marked, hotellet har 95 prosent belegg i disse dager.

- Dette markerer starten på en ny tidsalder for Scandic Holmenkollen Park. Hotellet har en historie som strekker seg 128 år tilbake, og gjennom ombyggingen og moderniseringen, har vi rustet oss for fremtiden, sier hotelldirektør Claus Petersen.

Saken fortsetter under annonsen

Treffer bredt i markedet

376 rom, 1500 kvadratmeter treningssenter og spa og konferanseavdeling med kapasitet på 1200 personer. I tillegg til dette tilbyr Scandic Holmenkollen Park nå 27 fantastiske rom og suiter i Dragebygget, en à la carte-restaurant og bar med spennende konsepter og en velfylt vinkjeller.

- Scandic Holmenkollen Park ligger fantastisk til, akkurat der byen møter naturen, og er et hotell vi forventer skal treffe bredt i markedet. I en tid hvor svært mange ønsker å feriere i Oslo, er det et privilegium å kunne gjenåpne et hotell med 376 rom og et vel av spennende konsepter, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Asle Prestegard.

Liten miljøpåvirkning

Hotellet har innfridd kravene til verdens tøffeste miljøsertifisering for hoteller, Svanemerket, noe som betyr at det stilles strenge krav til miljømerkede produkter og kjemikalier, fornybar energi, bruk av engangsprodukter, vannforbruk og et bærekraftig mat- og drikketilbud.

Scandic-kjeden har i en årrekke jobbet systematisk med å redusere matsvinn, og Scandic Holmenkollen Park vil være pilothotell for et nytt prosjekt som skal redusere svinnet ytterligere. Byggene er også tilrettelagt for å oppnå Norges fremste miljøsertifisering for bygg – BREEAM-NOR.

Ledige stillinger – reiseliv