Annonse

Høyt gourmetnivå på københavnbåten

Etter tre år med forberedelser, kan DFDS nå ønske gjestene velkommen til sine to nye gourmetrestauranter. Restaurantene seiler daglig mellom København og Oslo. Dette er en stor satsing fra DFDS, de har fått noen av dansk restaurantbransjes stjerner med på laget, og jakter også selv på stjerner. København er i de senere år blitt en gourmet-destinasjon, matinteresserte fra hele verden, også mange nordmenn, reiser til den danske hovedstaden for å spise på de mange fremragende restaurantene. Nå kan de få gourmetopplevelse på reisen også.

Med stjernekokk Søren Westh på laget, sjøsetter DFDS nå sin nye og ambisiøse restaurantsatsning, Sjø. Målet er å heve det kulinariske til Michelin-nivå. Gjestene kan sette sammen et antall retter fra menyen, eventuelt med vinpakke. Prisnivået må kalles moderat og kvaliteten på rettene og oppfinnsomheten når det gjelder smakskombinasjoner, er svært høy.

– Hos DFDS skal reisen ikke bare være en transport-etappe, men en del av den gode ferieopplevelsen. I tråd med de internasjonale reisetrendene, ser vi at gode matopplevelser er blitt en stadig viktigere del av ferien eller helgeturen for gjestene våre, og vi er glade for å kunne tilby en kulinarisk reise med kortreist, nordisk mat ombord, til den kortreiste destinasjonen og matmetropolen København, sier Nina Edwardsen i DFDS Norge.

Stjernekokken Søren West er blant annet kjent som Sous-Chef på den banebrytende restauranten Noma, som i løpet av hans åtte år der ble kåret til verdens beste tre ganger, og kronet med to Michelin-stjerner.

– Å bygge opp en restaurant til et så høyt nivå er en enorm oppgave i seg selv, og nå skal vi gjøre det ombord på et skip, med både plassbegrensninger og potensiell sjøgang. Det er jo helt vilt, og en utfordring jeg ikke kunne si nei til, sier stjernekokken.

Mens Søren Westh går inn i Sjø som kreativ konsulent, er det en annen stjernekokk, Christian Mortensen, som skal ha rollen som kjøkkensjef. Han er kjent fra blant annet The Paul i Tivoli, der han som kjøkkensjef satt i førersetet for å innkassere Michelin-stjernen de beholdt frem til de stengte dørene, etter syv år.

– Gjennom mer enn 100 år har DFDS forbundet de skandinaviske landene, med sin seilas mellom Norge og Danmark, via den svenske vestkysten. Dette har også vært inspirasjonskilden for Sjø, som er en hyllest til det nye, nordiske kjøkken, med fokus på bærekraft og spennende kombinasjoner av kortreiste, lokale råvarer i en moderne kontekst, sier Mortensen.

 

Annonse
Annonse
Annonse