Annonse

Jamie oliver har problemer med sitt restaurantimperium


Jamie Oliver
s restaurantkjede, Jamie's Italian, skylder leverandører og banker £71.5million (NOK 788 mill.), mens de ansatte har £2,2 millioner (NOK 24 mill.) utestående.

Nå har noen av restaurantene fått redusert husleien med 30 prosent. Det betyr at de kan fortsette å drive 12 av 25 restauranter i Storbritannia, men 450 ansatte blir sagt opp. Rundt 1800 ansatte jobber fortsatt i selskapet.

Største kreditor er banken HSBC, der Jamie’s Italian Limited skylder £30.2millioner (NOK 332 mill.) i lån og kassakreditt. Mange leverandører, f.eks. et bakeri og en fiskehandler, har også millionbeløp utestående.

Jamie's Italian sier de nå har støtte fra kreditorene til å restrukturere selskapet, at de har et sterkt varemerke og er fokusert på å fortsette å levere service, smak og opplevelser som deres lojale gjester fortjener.

Problemene til Jamie's Italian har ført til debatt i britisk restaurantbransje om det høye kostnadsnivået, ikke minst på grunn av høye husleier og stigende lønns- og råvareomkostninger

Det er to Jamie's Italian i Norge, som ikke berøres av problemene i den britiske kjeden. På Aker Brygge drives Jamie's Italian på franchise av selskapet Dilla Holding. På Oslo Lufthavn er det SSP som har franchisen.

Annonse
Annonse
Annonse