Annonse

Kapasitetsøkninger gav beleggsfall


Flere norske storbyer fikk redusert sitt rombelegg i februar, ifølge tallene fra Benchmarking Alliance.

HRR – Peter Wiederstrøm, Wiederstrøm Hotel Consulting

Både i Kristiansand, Gardermoen, Oslo og Bergen hadde hotellene svært mye høyere romkapasitet i februar i år enn i februar i fjor. Samtlige opplevde beleggsfall.

Men det må raskt tillegges at beleggsnedgangen i Bergen var mikroskopisk. Hotelldriverne i Vestlandets hovedstad må kunne være tilfredse med en vekst i RevPAR på 1,6 %, når antall tilgjengelige rom har økt med 6 %.

Også Trondheim og Kristiansund hadde tilbudsvekst og beleggsnedgang, men der var det primært etterspørselen som sviktet.

Prismessig var det «bare» to av 11 storbyer som opplevde nedgang i februar (målt mot februar i 2018), men den veksten som var i de ni andre, var tildels moderat. Kun i fire byer ble det notert en oppgang som «slo» veksten i konsumprisindeksen.

I Tromsø (se egen nettartikkel her) var februar-utviklingen eventyrlig. Rombelegget gikk opp til 92,8 % (89,6 % i februar i 2018). Hele 16,1 % steg prisene, og det fra et svært høyt utgangspunkt. RevPAR endte opp 20,3 % til nesten utrolige NOK 1275.

En del forskyvinger av vinterferie fra det ene året til det andre, kan spille litt inn på utviklingen i februar-tallene. Les mer om dette i HRR2 som kommer ut 25.mars.

 

 

Annonse
Annonse
Annonse