Annonse

Kun 4 michelinstjerner i oslo

Fire norske restauranter, alle i Oslo, er tildelt en stjerne i årets utgave av Guide Michelin Main Cities of Europe 2011:

Le Canard (chef Jonathan Howell)

Statholdergaarden (chef Bent Stiansen)

Feinschmecker   (chef Lars Erik Underthun)

Restaurant Oscarsgate (chef Björn Svensson)

 To restauranter er denne gang tildelt utmerkelsen Bib Gourmand - merket som indikerer vellaget mat til gunstig pris:

Restaurant Eik

Oro Bar & Grill

 Eneste forskjell fra fjorårets guide er at Haga Restaurant i Bærum ikke er med i 1-stjernekategorien. Det skyldes at restauranten har forandret konsept og Terje Ness har ”levert inn” sin stjerne frivillig. Dermed har Oslo kun 4 Michelinstjerner, mot 7 for vel ett år siden, da Bagatelle også var inne med sine 2 stjerner.

 Stjernene som deles ut baseres kun på maten som serveres, i tillegg viser bestikksymboler bedømmelse av miljø, service med mer.

Utgiveren opplyser at Michelins anonyme inspektører, som reiser omkring og prøvespiser på restauranter og bor på hoteller, alltid betaler for mat og hotellovernattinger, for å bevare Guide Michelins uavhengighet og for å sikre at inspektørene skal få samme opplevelse som øvrige gjester.

Guiden presenterer et utvalg hoteller og restauranter i alle komfort- og prisklasser i 44 byer i 20 europeiske land. Guide MICHELIN Main Cities of Europe 2011 omtaler hele 1557 hoteller (derav 110 nye omtaler) og 1771 restauranter (199 nye). Utvalget av restauranter omfatter 239 som viser Bib Gourmand-piktogrammet for meget bra valuta for pengene (46 nye), 15 er tildelt tre stjerner, 58 har to stjerner (derav 6 nye) og 284 har fått en stjerne (39 nye).

Annonse
Annonse
Annonse