Annonse

Norsk økonomi fyrer på alle sylindre

Norge er på full fart inn i en periode preget av økende økonomisk optimisme, rekordlav arbeidsledighet og mer fart i oljesektoren, mener Danske Bank.
Tirsdag publiserte Danske Bank den seneste utgaven av sin kvartalsvise økonomiske rapport "Nordic Outlook". Den norske delen av rapporten har fått undertittelen "Norge fyrer på alle sylindre".

En av konklusjonene i rapporten er nemlig at AS Norge ser ut til å seile inn i meget gode tider - i alle fall med hensyn til oljerelatert sektor.

- Vi ser nå klare tegn til økende optimisme i oljesektoren og har oppjustert våre anslag for oljeinvesteringene neste år. Dermed bekreftes signalene om at oppgangen i oljesektoren er i ferd med å gå inn i en ny fase der investeringer i nye prosjekter i større grad komplementerer feltutbyggingene, skriver Danske Banks sjeføkonom, Frank Jullum i en kommentar til rapporten.

- Ikke sett maken siden 2011

Banken har også sett nærmere på arbeidsmarkedet i Norge, som karakteriseres som meget stramt. Faktisk har man ikke sett lignende fasit rundt dette på syv år.

- Antall ledige stillinger i Norge steg til 68.700 i 2. kvartal, noe som er over 9.000 flere enn året før. Sammenligner man dette med bruttoledigheten, det vil si antall ledige samt arbeidsmarkedstiltak, er det nå 1,18 arbeidsledige per ledig stilling i Norge. Dette er det laveste forholdstallet vi har sett siden 2. kvartal 2011, heter det i Nordic Outlook-rapporten.

Annonse
Annonse
Annonse