Johan Ingemarsson, daglig leder i Too Good To Go

Johan Ingemarsson, daglig leder i matredderappen Too Good To Go, har all grunn til å smile. 2023 endte med rekordtall. Aldri før er de3t blitt reddet som mye overskuddsmat i Norge som i fjor. Foto: Erlend Skaug Ingebrigtsen

20 prosent økning i antall reddede måltider:

Too Good To Go leverer rekordtall også for 2023

Publisert: 30. januar 2024 kl 12.00
Oppdatert: 8. februar 2024 kl 11.28

­Det har aldri før blitt reddet så mye overskuddsmat i Norge som i 2023. Maten som ble reddet gjennom Too Good To Go tilsvarer over 3.000 tonn mat, fordelt på over 4.000 utsalgssteder i Norge. 

– Vi har samarbeidspartnere over hele landet, og bare i 2023 fikk vi nesten 1.000 nye. Vi er veldig stolte av alle samarbeidspartnerne våre og hva disse bidrar til, sier Johan Ingemarsson, daglig leder i Too Good To Go. 

Bakerier og kafeer selger mest

Matredderappen Too Good To Go tilbyr såkalte forundringsposer fra hele bransjen i Norge. Blant topp 10-listen finner vi bakerier, dagligvarebutikker, bensinstasjoner, hoteller og flere. 

– Av alle våre samarbeidspartnere er det bakerier og kafeer som selger klart flest forundringsposer på landsbasis. Disse har bidratt til å redde mer enn 1 million poser, forteller Ingemarsson.

Han legger til at hver forundringspose bidrar til at 2,5 kilo CO2 ikke slippes ut unødvendig. 

Saken fortsetter under annonsen

– Hver forundringspose som blir reddet gjennom appen vår bidrar til at 2,5 kilo CO2 ikke blir en unødvendig del av klimagassutslippene. For bare bakervarer i 2023 tilsvarer dette nesten 2.500 tonn CO2-ekvivalenter. Det har naturligvis mye å si, understreker Ingemarsson. 

BIT og Baker Hansen på topp i Norge

Av de som har reddet mest mat i hele landet, er bakerier som BIT og Baker Hansen. Ute i fylkene utmerker seg bakerier som Edgars og Fattigmann som matreddere.

Av alle bransjene er det bakerier og kafeer som ligger på topp. Selskapet som kapret førsteplassen i 2023, er BIT Union. 

– Vi er veldig stolte av å ha med BIT på matredderlaget. Det er så gøy å se når våre samarbeidspartnere gjør det så bra. Den effekten 1 million bakervarer har på klima og miljø, er ganske stor, understreker Ingemarsson.

Hoteller og dagligvarebutikker 

Han legger til at de andre segmentene er dog ikke langt bak. 

Saken fortsetter under annonsen

Blant annet solgte dagligvarebutikker 850.000 forundringsposer i 2023, og bensinstasjoner nærmere 500.000. Hoteller, restauranter, kiosker og supermarkeder er alle med på laget.

– Det er alle disse bransjene til sammen som gjør at vi har spart kloden for 8.300 tonn med unødvendig CO2-utslipp bare i 2023, minner svensken om. 

Reddertall fra rekordåret 2023

 • Too Good To Go er en app som gir forbrukere muligheten til å redde overskuddsmat fra ulike butikker og spisesteder i hele Norge.
 • Appen finnes i dag i 17 ulike land.
 • Overskuddsmaten kommer i såkalte forundringsposer. Forbrukerne vet ikke nøyaktig på forhånd hva de mottar av mat fra utsalgsstedene.
 • 2023 ble nok et rekordår for appen i Norge med en 20 prosent økning i antall reddede måltider.
 • Appen fikk nærmere 1.000 nye tilbydere i 2023 og 300.000 nye unike brukere.
 • Per i dag har over 2 millioner nordmenn registrert seg som brukere av appen. Det betyr at hver andre voksne nordmann er med.
 • På det meste ble det reddet 11.000 måltider om dagen – og over 70.000 måltider på én uke i 2023.
 • Ifølge Matvett og Norsus kaster hver nordmann i snitt over 40 kilo spiselig mat i året. Det tilsvarer hver femte handlepose.
 • Maten som kastes i Norge, har en totalverdi på over 21 milliarder kroner i året, ifølge tall fra 2021.
 • Matsvinn står for 10 prosent av globale klimautslipp – like mye som utslippet fra produksjon av tekstiler.
 • En undersøkelse fra Norstat viser at 9 av 10 nordmenn ønsker å gjøre mer for å redusere matsvinn i hverdagen.

Kilde: Too Good To Go