Annonse

Nytt stort clarion-hotell i gøteborg

Det klassiske kinobygget Draken i Gøteborg vekkes nå til live som hotell, og blir en del av Clarion Hotel. Bygningen, som vil strekke seg 33 etasjer over bakken, får 453 rom med utsikt over byen og havnen. Kronjuvelen blir den bevarte og ikoniske kinoen Draken.

- Gøteborg har en særskilt plass i mitt og Nordic Choice Hotels sitt hjerte, og jeg vet at Draken har en spesiell plass i hjertene til Gøteborgs innbyggere. Derfor går vi inn i dette drømmeprosjektet med liv og lyst. Jeg er klar til å ta første spadetak når som helst, sier Petter A. Stordalen, grunnlegger av Nordic Choice Hotels.

Det nye hotellet er et resultat av at partene Nordic Choice Hotels, Balder og Folkets Hus Gøteborg har en felles ambisjon om å bevare Draken, samtidig som man ønsker å utvikle eiendommen og tilføre mer møte- og losjikapasitet i Gøteborg.

- Folkets Hus i Gøteborg er et senter for møter, underholdning og kultur. Nå tar vi neste steg for å skape et fullverdig møte- og utelivstilbud sammen med Balder og Nordic Choice Hotels, sier Lina Lindquist, administrerende direktør i Folkets Hus Göteborg.

Hotellet bygges i et området som kommer til å gjennomgå en stor transformasjon i årene som kommer. 1200 boliger bygges og opp mot 6000 arbeidsplasser kommer til. Nesten halvparten av de nye arealene kommer til å bli lokaler for butikker, restauranter, kontor, kultur og lokale bedrifter. Hotellet blir en viktig del av dette, og for samtlige parter i prosjektet er det viktig å beholde den klassiske kinosalen Draken.

Hotellet, som har byggestart i 2019, vil få 453 rom og skal stå ferdig våren 2022.

Annonse
Annonse
Annonse